Bu ülkelerde doğan şanslı

Güncelleme Tarihi:

Bu ülkelerde doğan şanslı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 16:14

Yeni yapılan bir araştırma, iyi bir hayat sürme ihtimalinin en çok 2012 yılında isviçre'de doğan insanlarda bulunduğunu ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından yapılan "Where to born" (Doğulması gereken ülkeler) adlı araştırma, dünyaya gelmek için en iyi ülkeleri sıraladı.

Toplumun ekonomik refah düzeyi, eğitim ve siyasal ortam gibi on bir kritere göre incelenen 80 ülkenin başında İsviçre yer alıyor. On puandan 8.22 puana ulaşarak zirveye tırmanan İsviçre'yi Avustralya (8,12), Norveç (8,09), İsveç (8,02) ve Danimarka (8,01) izliyor.

İlk 10'u tamamlayan ülkeler ise Singapur, Yeni Zelanda, Hollanda, Kanada ve Hongkong.

ABD VE ALMANYA GERİLEDİ
1998 yılında "Quality of life Index" (Yaşam Kalitesi Endeksi) adı altında ilk kez yapılan bu araştırmada ön sıralarda yer alan ülkelerin şimdi arka sıralara kaydığı görülüyor.

On dört yıl önce zirveye tırmanan ABD'nin yeni araştırmaya göre 16., o zamanlar 2. olan Fransa'nın ise 26. sıraya kaydığı belirlendi. Aynı kaderi paylaşan İtalya da dördüncü iken 21. oldu.

Haberin Devamı

Daha önce ilk 10'dan eksik olmayan İngiltere ve Japonya'nın da gerileyerek 27. ve 25. sıraya düştüğü ifade edilirken, Avusturya'nın 7.73 puanla 12. sıradan 13.ye kayarak tam 13 sıra gerileyen Almanya'nın önüne geçtiği ortaya çıktı.

Listenin sonunda ise sadece 4.4 puan alan Nijerya yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!