Bu tasarı yasalaşırsa sigara içen yanacak

Güncelleme Tarihi:

Bu tasarı yasalaşırsa sigara içen yanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 15:09

Berlin’de kapalı alanlarda sigara içme yasağının getirilmesinin üzerinden 10 yıl geçti. Ancak bunu yeterli bulmayan Sağlık Senatörü Kolat, yasak kapsamını genişletmenin planını yapıyor.

Haberin Devamı

BERLİN Sağlık Senatörü Dilek Kolat, sigara içmenin yasaklandığı alanları genişletmeyi, yasağı ihlal edenlere verilecek para cezalarını artırmayı planlıyor. Kolat’ın hazırladığı tasarı, hastane girişleri de dahil hastane bahçesinde bile sigara içilmesine izin vermiyor. Olası yasağı ihlal edenlere verilecek para cezalar 10 bin euroya kadar çıkarılıyor. Yürürlükteki yasaya göre ihlale verilen en yüksek ceza 1000 euro.

Tasarıda çocuk oyun alanları da yasak bölge ilan ediliyor.

NARGİLE KAFELER DE DAHİL
Tasarı aynen yasalaşırsa yasaktan Berlin’de nargile kafeteryaları da nasibini alacak. Şimdiye kadar yemek sunulan nargile kafeler yasak kapsamı dışındayken, tasarı yasallaşırsa nargile içilen ve yemek yenilen bölümlerin birbirinden ayrılması zorunlu olacak.
Elektronik sigara da yasaklara dahil edildi.

Haberin Devamı

KOLAT: ADALETLİ BİR DURUM DEĞİL
Tasarının amacını, sigara ve benzeri tütün ürünlerini kullanmayanları korumak olarak açıklayan Berlin Sağlık Senatörü Dilet Kolat, “Benim için öncelikli olan sigara içmeyenlerin en iyi nasıl korunabileceğidir. Ayrıca yasa karşısında eşitliği sağlamak. Sigara yasakken nargilenin kapsamı dışında tutulması adaletli bir durum değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!