Bu kez yarış pistine girdiler

Güncelleme Tarihi:

Bu kez yarış pistine girdiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2023 12:15

Çevre kirliliği ve iklim korumasına dikkati çekmek amacıyla kendilerini yollara yapıştırarak eylemler yapan iklim aktivistleri, bu kez otomobil yarışlarının yapıldığı piste girdi.

Haberin Devamı

HAFTA sonu Norisring’de 80. Uluslararası Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM) yarışı düzenlendi. Polisin verdiği bilgiye göre, 13 iklim aktivisti güvenlik bölgesini geçmeye çalıştı. Bu sırada organizasyonda koruma görevlisi olarak çalışan güvenlik personeli iklim aktivistlerine müdahale etmeye çalıştı. Aktivistlerden bazıları piste ulaşmayı başardı. Polis, bu sırada bir güvenlik görevlisinin çıkan arbedede iklim aktivistleri tarafından yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Polis yaralama olayına karışan iklim aktivistleri hakkında soruşturma başlattı.

Bu kez yarış pistine girdiler
YARIŞLARA EYLEM ARASI
Polis sözcüsü, “Şu ana kadar yapılan incelemeler, olaya karışan üç kişinin eylem başlamadan kısa bir süre önce bir güvenlik görevlisiyle fiziksel münakaşaya girdiğini ortaya koymuştur” dedi. Güvenlik görevlisinin aktivistlerin bariyerleri açmasını engellemeye çalıştığı ve tartışmanın burada büyüdü kaydedildi. Polis, ayrıca gösteri alanına izinsiz girme suçundan da aktivistler hakkında soruşturma başlattı. Polisin erken müdahalesi sayesinde hiçbir eylemci piste kendisini yapıştırmayı başaramadı. Kısa bir süre ara verilen ‘Norisring 2023’ yarışlarına olayın ardından devam edildi.
Bu kez yarış pistine girdiler

 

 

BAKMADAN GEÇME!