Bu kez ırkçılığa karşı kırmızı kart gösterecekler!

Güncelleme Tarihi:

Bu kez ırkçılığa karşı kırmızı kart gösterecekler
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2024 13:11

Göç ve Uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Reem Alabali-Radovan, Alman Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Bernd Neuendorf ve eski milli futbolcu Gerald Asamoah, DFB’nin ‘EURO 2024’ için hazırladığı ırkçılıkla mücadele projesini tanıttı. Berlin’deki Steglitz amatör kulübü SFC Stern’de düzenlenen tanıtımda çok sayıda minik futbolcu da hazır bulundu.

Haberin Devamı

IRKÇILIĞA karşı projenin iki ayağı bulunuyor. Buna göre, futbol taraftarlarına yönelik katılımcı bir kampanya yürütülecek. Ayrıca 2025 sonuna kadar pilot olarak uygulanacak ve ardından amatör kulüplerdeki ırkçılık karşıtı çalışmalara sürdürülebilir ve etkili katkı sağlayacak bir önlemler paketi hayata geçirilecek. Her iki proje de Irkçılıkla Mücadele Dairesi tarafından finanse edilecek. DFB’nin ırkçılığa karşı örnek teşkil etmesinin önemli olduğunu vurgulayan Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Reem Alabali-Radovan, “Irkçı düşmanlık, futbol sahası içinde ve dışında spor da dahil olmak üzere ülkemizde çok sayıda insan için günlük yaşamın bir parçası. Bu nedenle DFB’nin bu konuda örnek teşkil etmesi ve kendi yapısı da dahil olmak üzere ırkçılığa karşı sağlam bir duruş sergilemesi önemlidir. Ortak projemizde, antrenörler, mağdurlar, dernek üyeleri ve dışarıdan uzmanlarla birlikte amatör kulüpler için ırkçılık karşıtı eğitim programları geliştiriyoruz. ‘Futbol zamanı ırkçılığa karşı en iyi zamandır’ sloganıyla sahalara, kulüp binalarına ve stadyumlara güçlü bir mesaj gönderiyoruz. Ne sporda ne de başka bir yerde ırkçılığa müsamaha göstermiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bu kez ırkçılığa karşı kırmızı kart gösterecekler

‘FUTBOL HERKES İÇİNDİR...’
DFB Başkanı Bernd Neuendorf ise “Bugün yeni ırkçılık karşıtı projemizi sunmaktan mutluluk duyuyorum. Futbolun güçlü bir sesi ve büyük bir sorumluluğu var. Futbol herkes içindir ve bu nedenle ırkçılık ve ayrımcılıkla bağdaşmaz. Kampanyamız açık ve hoşgörülü bir topluma daha fazla katkıda bulunacaktır” dedi. Eski milli futbolcu Gerald Asamoah da geçmişte kendisinin de aktif bir oyuncu olarak futbol da dahil olmak üzere ırkçılığı defalarca yaşadığını söyledi. Asamoah “Bu deneyimlerin ne kadar acı verici olduğunu, sizi ne kadar etkilediğini biliyorum. Şimdi 2024 yılındayız ve hâlâ bu konu hakkında konuşuyoruz, çünkü hâlâ mevcut. Bu yüzden başka tarafa bakamayız. DFB’nin bu projeyi başlatıyor olmasından büyük memnuniyet duyuyorum ve herkesi bu projeye aktif olarak katılmaya, medeni cesaret göstermeye ve dahil olmaya çağırıyorum. Futbolun ve özellikle de Almanya’daki kulüplerin ırkçılığın toplumdan kovulmasında ve çeşitlilik içeren bir toplum yaratılmasında belirleyici bir rol oynayabileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Bu kez ırkçılığa karşı kırmızı kart gösterecekler

Haberin Devamı

‘FUTBOL BİRLEŞTİRİR’
Projeye start verilmesiyle ilgili bir basın açıklaması yayımlanan Federal İçişleri ve Spor Bakanı Nancy Faeser, DFB’nin ‘EURO 2024’ için bugün başlattığı ırkçılık karşıtı kampanyaya desteğini açıkladı. Faeser, “DFB’nin ‘EURO 2024’ için ırkçılık karşıtı projesinden büyük memnuniyet duyuyorum. Futbol, nereden gelirse gelsin tüm insanlar için dışlama yerine birlikteliği temsil eder. Futbol birleştirir. Bu, bu yaz ülkemizde düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası için de geçerlidir. Irkçılığa kırmızı kart göstereceğiz. Ülkemizdeki Avrupa Futbol Şampiyonası saygı, hoşgörü ve çeşitliliği temsil edecektir” dedi. Faeser, bu yıl yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda stadyumlarda 2.7 milyon taraftar ve ev sahibi on şehirdeki taraftarlarla toplu izleme alanlarında 12 milyon izleyici beklendiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!