Bu kara sayfayı UNUTMAYACAĞIZ

Güncelleme Tarihi:

Bu kara sayfayı UNUTMAYACAĞIZ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 10:23

ALMANYA’nın Bonn kentindeki World Conference Center olarak kullanılan eski meclis binasında ‘Solingen saldırısından 20 yıl sonra neredeyiz?’ adlı bir toplantı düzenlendi. 20 yıl önce yaşanan olayın karanlık bir örtü gibi Solingen’in üstüne örtüldüğünü belirten NRW Eyalet İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, şunları söyledi:

Haberin Devamı

AŞIRI SAĞCILIK BÜYÜK TEHLİKE


“Bu kara sayfayı unutmayacağımız konusunda emin olun. Irkçılık ve yabancı düşmanlığı her ülke ve toplum için, gizlice sokulan ölümcül bir zehirdir. Dışlama ve saldırıyla başlayıp, Solingen’de olduğu gibi cinayet ve adam öldürmeye kadar gider. Bu zehir daha önce de Almanya’ya bulaşmıştı. 80 yıl önce yaşananlar, Alman tarihinin en kara ve dehşet verici dönemlerinden biridir.

Almanya, bu zehirden zamanla arındı. Ancak buna rağmen bazı yerlerde hala kahverengi yerlere rastlamak mümkün oluyor. Bu beni sadece politikacı olarak değil, insan olarak şaşırttığı gibi bir o kadar da öfkelendiriyor. Aşırı sağcılık bu toplum için hâlâ büyük bir tehlike arz ediyor. Kahverengi tohumların zemin bulmaması için her gün yeniden çaba sarf etmemiz ve ortak mücadele vermemiz gerekiyor.”

Haberin Devamı


SOLINGEN FİLMİ GÖSTERİLDİ


Ölenlerin anısına saygı duruşuyla başlayan anma tören Mirza Odabaşı’nın çektiği 93/13 adlı Solingen’i anlatan kısa metraj filmiyle devam etti. Bonn Anakent Belediye Başkanı Jürgen Nimptsch’in ev sahipliği yaptığı etkinlikte Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, NRW Eyalet Uyum Meclisleri Birliği Başkanı Tayfun Keltek de birer konuşma yaptı. Asım GÜRSOY / BONN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!