BU İŞ BURADA BİTMEZ

Güncelleme Tarihi:

BU İŞ BURADA BİTMEZ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2013 09:07

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ülkemizi başarı ile temsil eden ve Avrupa'da ilk 8 takım arasına girmeyi başaran Galatasaray, çeyrek final ilk maçında Real Madrid'e deplasmanda 3-0 mağlup oldu.

Haberin Devamı

Bernabeu Stadı'nda oynanan ve binlerce Türk taraftarın akın ettiği mücadelede Galatasaray, 9. dakikada Cristiano Ronaldo, 28. dakikada Benzema ve 72. dakikada Hugain'den geldi. Bu mücaelenin rövanşı 9 Nisan 2013 Salı günü saat 21.45'te Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanacak.

Stat: Santiago Bernabeu
Hakemler: Svein Oddvar Moen, Kim Thomas Haglund, Frank Andas (Norveç)

Real Madrid: Diego Lopez, Essien, Sergio Ramos, Varane, Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, Di Maria (Dk. 85 Pepe), Mesut Özil (Dk. 79 Modric), Cristiano Ronaldo, Benzema (Dk. 65 Higuain)

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Riera (Dk. 83 Amrabat), Melo, Hamit Altıntop (Dk. 78 Umut), Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 46 Gökhan Zan), Drogba, Burak Yılmaz

Goller: Dk. 9 Cristiano Ronaldo, Dk. 29 Benzema, Dk. 73 Higuain (Real Madrid)

Sarı kartlar: Dk. 41 Dany, Dk. 70 Melo, Dk. 74 Drogba, Dk. 78 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 84 Essien, Dk. 84 Xabi Alonso, Dk. 90 Sergio Ramos, Dk. 90 1 Modric (Real Madrid)

RÖVANŞTA ÖNEMLİ EKSİKLER

Sarı kırmızılılarda skor kadar moralleri bozan bir diğer hususta rövanşta cezalı düşen önemli oyuncular oldu. Bu akşam sarı kart gören Dany ve Burak Yılmaz 9 Nisan'da TT Arena'da oynanacak olan rövanş maçında forma giyemeyecek.Real Madrid'de ise savunmadan Sergio Ramos ve orta sahadan Xabi Alonso sarı kart cezalısı duruma düştüğü için İstanbul'da takımlarını yalnız bırakacak.

GALATASARAY NASIL TUR ATLAR?

Bernabeu'da 3-0 mağlup olan Galatasaray kendi evinde oynayacağı maçı yien aynı skorla (3-0) kazanması durumunda maçı uzatmalara taşıyacak. Sarı kırmızılılar turu geçmek için ise TT Arena'da rakibine en az 4 fark atmak zorunda.. (4-0, 5-1, 6-2) Temsilcimiz 3-0 hariç alacağı 3 veya daha az farklı galibiyetler, her türlü beraberlik ve mağlubiyet durumunda Avrupa'ya veda edecek.

VE POLAT 2 YIL ARADAN SONRA G.SARAY'I İZLEDİ

G.SARAY’ın eski başkanlarından Adnan Polat, dev maçı tribünden takip etti. 2011’deki mali kongrede ibra edilmeyerek koltuğunu devretmek zorunda kalan Polat, o günden sonra ilk defa G.Saray maçına geldi. Polat, yakın dostlarıyla birlikte heyecan içinde karşılaşmayı takip etti.

REAL MADRID GALİBİYETLERİ EŞİTLEDİ

UEFA şampiyonlar ligi çeyrek final ilk maçında Real Madrid'e 3-0 yenilen Galatasaray, yarı final yolunda tur avantajını rakibine kaptırdı. İspanya'nın başkenti Madrid'e, 9 Nisan Salı günü oynanacak rövanş maçı öncesi avantajlı bir sonuç almak için gelen sarı-kırmızılı takım, ilk maçta umduğunu bulamadı. Real Madrid'e karşı tarihindeki 4. maçını oynayan Galatasaray takımı, 2. yenilgisini almış oldu.

CİMBOM'DA SERİ SONA ERDİ

Galatasaray, Real Madrid karşısında aldığı mağlubiyetle UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 6 maçlık yenilmezlik serisini noktaladı. Sarı-kırmızılılar, Avrupa macerasında Manchester United ve Braga yenilgileriyle kötü bir başlangıç yaptı. Galatasaray, kendisini çeyrek finale kadar taşıyan yolda oynadığı son 6 maçta mağlubiyet yüzü görmezken, Madrid'de bu unvanını bıraktı. Son 6 maçının 4'ünü kazanan “Cim Bom”, 2 karşılaşmasını ise beraberlikle tamamladığı Şampiyonlar Ligi'nde, deplasmandaki 3 maçlık galibiyet serisini de Real Madrid karşısında sonlandırmış oldu.

BURAK BU KEZ BOŞ GEÇTİ

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid maçı öncesi çıktığı son 6 karşılaşmada da gol atan ve toplamda 8 gole ulaşan Burak, bu kez boş geçti. Sahaya çıktığı son 5 resmi maça 7 gol sığdıran yıldız oyuncu, Galatasaray'ın bu önemli karşılaşmasında skor üretemezken, gol krallığında yarıştığı Cristiano Ronaldo'nun da gerisinde kaldı.

İSPANYOLLARA KARŞI 12 MAÇTIR KAZANAMIYORUZ

İspanyol takımlarına karşı 26. maçına çıkan sarı-kırmızılı takım, üst üste 12. maçta da galip gelemedi. İspanyol rakiplerine karşı son galibiyetini 2000-2001 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İstanbul'da 3-2'lik skorla Real Madrid'e karşı elde eden Galatasaray, bu müsabakanın ardından yaptığı 12. maçta üstünlük kuramadı. “Cim Bom”, İspanyol rakipleriyle yaptığı son 12 müsabakada, 8 yenilgi ve 4 beraberlik elde etti. Öte yandan, Galatasaray'ın İspanya'da elde ettiği tek galibiyet ise 1999-2000 sezonu UEFA Kupası çeyrek final ilk maçında Real Mallorca'ya karşı 4-1'lik skorla gelmişti.

SEROMONİDE ELLER KALPTE

SARI kırmızılı oyuncular, Schalke 04 maçında olduğu gibi Real Madrid karşısına da elleri kalbinde çıktı. Almanya’da Fatih Terim’in isteği ile “Yüreğimiz ile oynayacağız” mesajı verme adına seromonide ellerini kalbine götüren Galatasaray takımı İspanya’da da bunu tekrarladı. 90 dakika öncesi yapılan seromonide 11 oyuncu da ellerini kalbine götürerek bu uğurlu hareketi ve motivasyonu tekrarladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!