Bu filmler kaçırılmaz!!!

Güncelleme Tarihi:

Bu filmler kaçırılmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2011 12:49

Stuttgart’ta dokuz yıldan bu yana düzenli olarak yapılan “Türk-Alman Film Günleri” sinemaseverlerle buluşuyor. Bu yıl 24-30 Kasım tarihleri arasındaki İstanbul, Antalya ve Nürnberg film festivallerinde ödül almış son yılların önemli filmleri izleyicisiyle buluşturulacak.


ALMANYA’
NIN Stuttgart kentinde 24-30 Kasım tarihleri arasında "Türk-Alman Film Günleri" yapılıyor. 18 film sinema severlerle buluşuyor. Stuttgart Türk-Alman Forumu tarafından düzenlenen film günleri etkinliği Stuttgart Robert-Bosch Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Stuttgart Başkonsolosluğu da destekliyor. Sinema günleri 24 Kasım Perşembe günü saat 19.00’da Tübinger Strasse 6’da bulunan Delphi Arthaus Sineması'nda yapılacak açılış töreninin ardından saat 20.00’den itibaren İlksen Başarır’ın 2009 yapımı “Başka Dilde Aşk” filminin gösterimi ile başlayacak.

GÖÇÜN 50. YILI ANA TEMA

Stuttgart Türk-Alman sinema günlerinin bu yıl ki ana temasını Türkiye’den Almanya’ya göçün 50. yılı oluşturuyor. Bu nedenle etkinlik kapsamında göç konulu toplam yedi film ve belgeselde izleyicisiyle buluşacak. Bunlar arasında belgesel bir yapım olan Paul Schwarz, “Mitten in Stuttgart” ile yine göçmenlerin konu edildiği “Herr Can mischt sich ein“ ve “Wir sitzen im Süden“ filmleri de gösterilecek. Yine Türklerin Almanya’ya göçü, burada yaşadıkları, ailelerini konu eden Christian Zübert’in “Dreiviertelmond“ Ayşe Polat'ın “Luk’s Glück“ ya da Samdereli kardeşlerin “Almanya'ya Hoşgeldin- Willkommen in Deutschland“ filmleri de izleyicisiyle buluşacak.

ÖNEMLİ FİLMLER PROGRAMDA

Sinema günleri çerçevesinde sinemaseverlerle bulaşacak yapımlar arasında Tolga Karaçelik’in ilk film “Gişe Memuru- Die Mautstelle” veya Seyfi Teoman’ın yönetmenliğini yaptığı bir aşk hikayesi “Bizim Büyük Çaresizliğimiz- Unsere grosse Verzweiflung“ genç kuşak yönetmenlerinden Tolga Örnek’in “Kaybedenler Kulübü- Der Club der Versager” gibi filmleri sayabiliriz. Ayrıca bu yıl Türkiye’de en çok seyredilen ikinci film olan Ömer Faruk Sorak’ın “Aşk Tesadüfleri Sever- Die Liebe liebt Zufälle” yapımıda etkinlik çerçevesinde izlenebilecek. Yine son dönemin önemli yapımlarından olan Yavuz Bingöl, Hülya Avşar, Kerem Alışık gibi isimleri bir araya getiren Orhan Kemal’in başyapıtlarından “72. Koğus- Die 72. Zelle” ile Yusuf Kurcenli’nin yönettiği “Yüregine Sor-Frag Dein Herz” ya da Theron Patterson’un “Bahtı Kara-Der Unglücksrabe” ve Orhan Eskiköy ve Özgür Dogan’ın “İki Dil Bir Bavul-Zwei Sprachen, ein Koffer” gösterilecek.

Sinema günleri içersinde yer alan filmler hakkında bilgiler, fragman görüntüleri ve etkinlik programı www.dtf-stuttgart.de internet adresinden elde edilebilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!