Bu bir vefa puludur

Güncelleme Tarihi:

Bu bir vefa puludur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 11:35

Eski Almanya başbakanı Helmut Kohl’ün iktidara gelişinin30’uncu yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte barışın veAvrupa’nın bütünlüğünün korunması çağrısında bulunuldu.

Haberin Devamı

Başbakan Angela Merkel’in genel başkanlığını yaptığı CDU yanlısı Konrad Adenauer Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte, 1982-1998 yılları arasında 16 yılı aşkın süre Almanya’nın başbakanlığını yapan Helmut Kohl, ‘Yakın tarihin en etkili Avrupalısı’ olarak nitelendirildi.

Başbakan Merkel yaptığı konuşmasında, Kohl’ün iki Almanya’nın birleşmesinin ve Avrupa’nın bütünleşmesine katkılarıyla tarihe geçtiğini belirtirken, kendisinin de aynı politikayı sürdürmeye özen göstereceğini söyledi. Merkel, Helmut Kohl’ün ilkesinin “az silahla barışı sağlamak” olduğunu hatırlatırken, dönemin Sovyetler Birliği lideri Mihail Gorbaçov’un ve Batılı müttefiklerin iki Almanya’nın birleşmesinin gerçekleşmesine katkısının da unutulmaması gerektiğini belirtti. Merkel, “Biz Avrupalılar şanslıyız. Bu şansı elde etmemize büyük ölçüde Helmut Kohl’e borçluyuz” dedi.

TANRI BENİMLE NE YAPACAK!

Berlin’deki Alman tarihi Müzesi’nde düzenlenen etkinliğe 700’e yakın konuk katıldı. Tekerlekli sandalyede ve yanında eşi Maike Kohl-Richter’le birlikte gelen Helmut Kohl de törende bir konuşma yaptı. “Avrupa’da bir daha asla savaş yaşanmamalı” diyen Helmut Kohl, Avrupa’nın bütünlüğünün korunması için daha fazla özen gösterilmesi çağrısında da bulundu. 1 Ekim 1982’de Almanya’nın başbakanı seçilen Helmut Kohl, “Tanrı’nın benimle ne yapacağını bilmiyorum ama ben Avrupa’nın bütünlüğü için çaba göstermeyi sürdüreceğim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!