Britanya Kebap Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Britanya Kebap Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 10:43

İngiltere’de yaşayan Türkiyeli ve Kıbrıslı girişimcilerin en önemli iş alanlarından birisi olan kebap işletmeleri bu yıl üçüncüsü yapılan Britanya Kebab Ödülleri etkinliği ile ülke gündemine taşındı. ‘Felicity’ ünvanlı Türk şarkıcı Zeynep Topkaya gecede ödül aldı .

Haberin Devamı

İngiliz ekonomisinin en önemli dinamiklerinden birisi haline gelen kebap işletmelerinin ödüllendirildiği etkinlik Big Ban’e bakan Waterloo Park Plaza Otel’de, 1200 dolayında davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. 150 dolayında İngiliz milletvekili, 60'ı aşkın Lordlar Kamarası üyesi, 17 ayrı bölgenin belediye başkanı ve yaklaşık 100 belediye meclis üyesinin katıldığı gecede, 14 ayrı kategoride 25 kişi ve işletme ödüllendirildi.

SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI
Etkinlik Fransa'da yaşanan terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Basın kuruluşlarının da yoğun ilgi gösterdiği gecenin açılış konuşmasını yapan Organizasyon Komitesi Başkanı İbrahim Doğuş, kebap sektörünün İngiliz ekonomisine büyük bir katkısı olduğunu vurgularken, kebap işletmelerinin başarılı birer girişimcilik örneği olarak ödüllendilmesi gerektiği düşüncesinden hareketler yola çıktıklarını kaydetti.

İNGİLİZ YEMEK KÜLTÜRÜNÜN PARÇASI
Kebabın artık İngiliz yemek kültürünün bir parçası haline geldiği konusunda herkesin hemfikir olduğuna dikkat çeken Doğuş, organizasyona katkısı bulunan kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Haberin Devamı

‘Felicity’ ünvanıyla tanınan Türk şarkıcı Zeynep Topkaya’ya özel ödülünü 1983-1992 yıllarında İşçi Partisi’ne liderlik yapan Gallili tanınmış politikacı Neil Kinnock verdi. Babası Türk annesi annesi Gallili olan Felicity, Türkiye’de en son Acun’un programına davet edilmisti.

Neil Kinnock, Galli bağından dolayı Kürt sanatçıya büyük ilgi gösterdi ve ‘Türkiye’nin şarkıcısı özel ödülü’nü heyecan içinde verdi. Bir anda gecenin yıldızı olan Felicity’i, Neil Kinnock parlamentoda kahvaltıya davet etti.

EN AZ 2 MİLYAR STERLİN
Aralarında işadamları, politikacılar, gazeteciler ve sektör temsilcilerinin bulunduğu Kebap Ödülleri jürisi tarafından belirlenen ve kamuoyundan gelen oylarla son halini alan kebap ödülleri, Britanya ekonomisine 2 milyar sterlin’in üzerinde katkı sağlayan sektöre farkındalık yaratmak amacı ile düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!