Bremen'de 8 Türk kökenli vekil

Güncelleme Tarihi:

Bremende 8 Türk kökenli vekil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 20:21

Bremen Eyalet parlamentosu seçimleri tercihli oy sayımları tamamlandı. Beş Türk kökenli tercihli oylarla meclise girdi. Böylece Türk kökenli vekil sayısı 8'e yükseldi. CDUlu Dr. Oğuzhan Yazıcı 48 oy farkla milletvekilliğini kaçırdı.

Haberin Devamı

Vekillerin 5'i SPD'den, 2'si Yeşiller'den, biri Sol Parti'den.

Pazar günü yapılan Bremen eyalet seçimlerinde tercihli oyların sayılması tamamlandı ve 5 Türk kökenlinin tercihli oylarla milletvekilliği kazanmasıyla parlamento Türk kökenli sayısı 8'e yükseldi.

Bremen Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada tercihli oyların sayımının bitmesiyle bu oylarla milletvekilliği kazanan isimler de yayınlandı. Buna göre Mehmet Seyrek (51) bin 779, Aydın Gürlevik (30) bin 359 ve Ruken Aytaş (43) bin 296 tercihli oyla SPD'den milletvekili seçildiler. Yeşillerden Mustafa Kemal Öztürk Bremen seçim bölgesinde tüm Türk kökenli adaylar arasında 3 bin 968 tercihli oyla en fazla oy toplayan vekil olarak milletvekili seçildi. Ayrıca Sol Parti'den Cindi Tuncel 2 bin 365 tercihli oyla parlamentoya girdi. Daha önce parti listesinden parlamentoya giren Sülmez Doğan (Yeşiller), Mustafa Güngör ve Emin Şükrü Şenkal (ikisi de SPD) Türk kökenli vekil sayısı 8'e çıktı.

DR. YAZICI 48 OYLA KAÇIRDI
CDU'dan bin 264 tercihli oy toplayan Dr. Oğuzhan Yazıcı milletvekilliğini kendisinden sadece 48 oy fazla toplayan parti arkadaşı Sandra Ahrens'e kaptırdı. Ancak Yazıcı partinin yedek listesinin ilk sırasında. CDU milletvekillerinden birinin herhangi bir nedenden vekillikten ayrılması durumunda Yazıcı o kişinin yerine milletvekili olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!