Bravo çocuklar! Depremzedeleri unutmadılar

Güncelleme Tarihi:

Bravo çocuklar Depremzedeleri unutmadılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2023 10:59

İGS Garbsen ve Saturnring okullarından bir grup öğrenci sponsorlu koşudan elde ettikleri geliri depremzedelere bağışladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de meydana gelen deprem felaketi sonrasında farkındalık yaratmak, yaraların sarılması ve yardımların devam etmesi gerektiğini de vurgulamak amacıyla Hannover yakınlarında bulunan Gabrsen kasabasındaki Saturnring ve İGS Garbsen öğrencileri okul müdürlerin ve Belediye Başkanı Claudio Provenzano’nun destekleriyle sponsorlu koşu yaparak elde ettikleri geliri UNICEF aracılığıyla depremzedelere ulaştırdılar. Depremzedelere yardım amaçlı yapılan resimlerin Hannover Başkonsolosluğu’nda sergilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Gül Özge Kaya “Garbsen Belediye Başkanı sayın Provenzano ile göreve başladığımız andan itibaren karşılıklı anlayış çerçevesinde gelişen ilişkilerimiz var ve bu devam ediyor. Böylesi anlamlı bir etkinliğe ön ayak olması, destek vermesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Başkan ve okul müdürlerine her türlü katkılarından dolayı teşekkür ederim. Elbetteki en büyük teşekkürü çocuklarımıza yapıyoruz. Bu davranışlarıyla empati duygularının ne derece geliştiğini, yarınların kurucuları olarak çocuklarımızın bizlere geleceğin emin ellerde olduğunu da işaret etiklerini görüyoruz ” dedi.

Haberin Devamı

Saturnring Okul Müdürü Dr. Maiko Kahler “UNICEF’e gönderilen 2 bin 166,35 Euro’nun yerine ulaştığına dair belgenin elimize ulaşmasından büyük mutluluk duymaktayım. Sponsorlu koşudan elde edilen toplam gelir 5 bin 700 Euro’dur. Deprem artık manşetlerde olmasa bile, yardımların devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Öğrencilerimizin bu anlamlı etkinliklerde bulunmasından da ayrıca mutluyum” diye konuştu.

Bravo çocuklar Depremzedeleri unutmadılar
Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Saturnring İlköğretim Okulu Müdürü Dr. Maiko Kahler ve Eğitim Ataşesi Dr. Kazım Kalkan.

RESİMLERLE DESTEK
Garbsen Saturnring İlkokulu 4A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Ayşe Tamer gözetiminde sanat ve Almanca derslerinde deprem konusunu ele aldılar. Konuyla ilgili açıklama yapan öğretmen Ayşe Tamer “Öğrencilerimizle sanat ve Almanca derslerinde Türkiye’de meydana gelen deprem konusunu kapsamlı bir şekilde ele alıp işledik. Öğrencilerim duygu dolu mektuplarla, çizdikleri resimlerle duygularını dile getirdiler. Benim için çok büyük anlamı olan bu resimlerden Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğu’nda oldukça etkilenmiş olacak ki, tüm resimleri başkonsolosluk binasında sergiliyorlar. Bundan da ayrıca mutlu olduğumu belirtmeliyim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bravo çocuklar Depremzedeleri unutmadılar
Okul Müdürü Dr. Maiko Kahler, Okul Sosyal Hizmet Uzmanı Kujtim Makresi ve Saturnring İlkokulu’ndan koşuya katılan bazı çocuklar, UNICEF’ten gelen bağış onayını gösteriyor.

Bravo çocuklar Depremzedeleri unutmadılar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!