Bombalı çantayı ilk gören aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Bombalı çantayı ilk gören aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 18:13

Almanya’nın Bonn kentindeki Merkez Tren Garı’nda pazartesi günü büyük panik yaşanmasına neden olan bombalı çanta olayındaki belirsizlik hala sürüyor.

Haberin Devamı

Robot resim ve kamera görüntüleriyle aranan biri siyah, diğeri beyaz tenli iki şüpheliyle ilgili şu ana kadar bir sonuca ulaşılamadı. Soruşturmayı yürüten uzmanlar, bombalı saldırı denemesi olarak nitelendirilen olayın arkasında kimin olduğu konusunda henüz bir açıklama yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Köln polisi, 1 numaralı perona bırakılan mavi renkli el çantasını görüp gardaki danışmaya haber veren görgü tanığına da ulaşmaya çalıştıklarını bildirdi. Polis, bu kişinin, basında yer alan 14 yaşındaki görgü tanığından bir kaç dakika önce Alman Demiryolları İşletmesi’nin gardaki danışmasına şüpheli çantayı Δ ihbar ettiğini açıkladı.

Yaklaşık 40 yaşlarında, kırık Almanca konuştuğu belirtilen bu tanığın bir an önce polise başvurması istendi. Bonn’daki garın peronundaki güvenlik kameralarıyla ilgili tepkiler de gelmeye devam ediyor. Polis çantanın bırakıldığı gün perondaki kameralardan bir görüntü alınamadığını açıkladı. Perondaki güvenlik kameralarının bir süredir devre dışı olduğu iddiaları da kafaları karıştırdı. CDU/CSU Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Günter Krings, Bonn gibi bir kentin ana tren garında polisin McDonalds’ın güvenlik görüntüleri üzerinden arama yapmasını eleştirdi.

Savcılık ‘İslami parmak’ arayacak

FEDERAL Savcılık bomba ile ilgili soruşturmayı devraldı. Yapılan açıklamada, “Bu işin arkasında İslami terör örgütünün parmak izi var. Bulgular bunu gösteriyor” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!