Böbreğinin birini oğluna veriyor

Güncelleme Tarihi:

Böbreğinin birini oğluna veriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2009 10:44

Bremen'de yaşayan ve 17 yaşından beri böbrek yetmezliği hastalığı bulunan 20 yaşındaki Engin Akdoğan'nın imdadına babası Tuncer Akdoğan yetişti. Baba Akdoğan Çarşamba günü yapılacak ameliyatla böbreğinin birisini oğluna verecek.

Haberin Devamı

ALMANYA'NIN Bremen kentinde yaşayan ve 17 yaşından beri böbrek yetmezliği nedeniyle haftanın üç günü diyaliz makinasın bağlanan 20 yaşındaki Engin Akdoğan, sağlığına babasının vereceği böbrekle kavuşacak.
Üç yıldır oğlunun haftada üç gün diyaliz makinasına bağlanıp saatlerce kalmasına daha fazla dayanamayan 64 yaşındaki Tuncer Akdoğan, böbreğinin birisini oğluna vermeye karar verdi.

Oğlunun her iki böbreğinin çalışmadığını, iki sene önce böbreğini oğluna vermek için hastaneye başvurduğunu ancak kabul edilmediğini dile getiren baba Akdoğan, „Oğlumun daha fazla acı çekmemesi için hastane gidip böbreğimi vereceğimi söyledim. Yapılan testler pozitif çıktı. Ancak doktorlar öncelikle sigarayı bırakmam gerektiğini söylediler. Bende 9 ay önce 40 yıldır bağımlısı olduğum sigarayı bıraktım. Allah kısmet ederse Çarşamba günü böbreğimin birisisi oğluma vereceğim. Daha öncede böbreğimi vermek istemiştim ama olmamıştı. Oğlum için canım feda“ dedi.

Okulu bırakmak zorunda kaldı

Genç yaşında her iki böbreği iflas ettiği için yaşamı kabusa dönüşen, en sevdiği futbol ve okuldan ayrı kalmak zorunda kalan 20 yaşındaki Zonguldaklı Engin Akdoğan, sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu söyledi. Babasının dokularıyla uyuşmasının kendisi için bir şans olduğunu da anlatan Akdoğan, „Babam çok iyi bir insan. Canının yarısını bana verecek. Babam bana böbreğini verebilmek için tiryakisi olduğu sigarayı bıraktı. Çarşamba günü inşallah herşey yolunda gider. Artık bu hastalıktan kurtulup yaşıtlarım gibi normal yaşam sürmek istiyorum. Futbol oynamak, yoruluncaya kadar koşmak istiyorum. Kalecilik yapmak istiyorum“ diye konuştu.

Askere çağrıldı


Türk vatandaşı olan ve böbrek yetmezliği bulunan Engin Akdoğan askere çağrıldı. Baba Tuncer Akdoğan, hastanelerden ve doktorlardan aldıkları raporları konsolosluk aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetlerine gönderdiklerini belirterek, „Ancak Türkiye doktorların raporlarını kabul etmedi. TSK kontroller için oğlumu GATA'ya çağırdı. Ancak haftanın üç günü diyalize bağlanan oğlumun oraya gitme şansı yoktu. Aynı olay üç kez tekrarlandı. Artık oğlumun doktorları gülmeye başladı. Raporların kabul görmemesine onlarda inanamadı. Şu anda oğlum asker kaçağı gözüküyor ve Türkiye'ye giremiyor“ dedi.

Türkiye'de askerlik yapmak istediğini ancak öncelikle sağlığına kavuşması gerektiğini anlatan Engin ise, "Askerlik benim için bir şereftir. Bende o şanlı elbiseyi giymek isterim. Ancak buna şu anda ne gücüm ne de imkanım var. Sağlığıma kavuştuğum gün askerliğe müracaat edeceğim“ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!