BMW'ye çırak adayı yağdı

Güncelleme Tarihi:

BMWye çırak adayı yağdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2008 11:15

Almanya'nın en büyük otomobil firmalarından BMW Münih'teki fabrikasının kapılarını çırak adaylarına açtı. Türk gençleri de dahil binlerce genç halka açık günde fabrikaya akın ederek meslek eğitimi üzerine bilgi aldı.

Haberin Devamı

Almanya'da binlerce Türk işçisinin çalıştığı BMW otomobil fabrikası genç kalifiye işçi ihtiyacını karşılayacak çırak adayları için halka açık gün düzenledi. Münih’teki fabrikada düzenlenen açık günde binlerce genç meslek eğitimi almak için fabrikaya akın etti. Çırak adayları ustabaşı ve BMW’de çırak eğitimi yapan gençlerden bilgi aldı. BMW’nin meslek eğitim bölümü başkanı Manfred Theunert, amacımız gençlere BMW’de meslek dallarını tanıtmak, onları BMW’de meslek eğitimi için özendirmek ve onlara hangi mesleğe ilgi duyduklarını keşfetme imkanı sunmak' dedi. Başkan Yardımcısı Franz Edfelder de gençlerin zamanında öğrenmek istedikleri meslekleri tanımasının önemini vurguladı. Meslekler hakkında bilgi almak için gelen Türk gençleriyle ise işçi temsilcisi Fikret Abalı ilgilendi.

14 çeşit meslek

Başkan Theunert BMW’de 14 çeşit meslek eğitim dalı bulunduğunu belirtti ve BMW’nin 25 fabrikasında 23 dalda 4 bin 300 gencin meslek eğitimi aldığını söyledi. Münih’teki fabrikada 900 gencin meslek eğitimi yaptığını kaydeden Theunert, bunlardan yarısının ortaokul, üçte birinin ilköğretim okulu ve yüzde 20’sinin de lise mezunu olduğuna işaret etti. Çırakların dörte birinin ise kız olduğunu belirten Theunert, BMW’de kızların da meslek eğitimi yaptığını vurguladı. Theunert, bu yıl da toplam olarak bin 200 çırak alacaklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!