'Bizim Uwe' sonsuzluğa uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Bizim Uwe sonsuzluğa uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 17:51

21 Temmuz’da yaşamını yitiren Alman futbol milli takımının efsane ismi Uwe Seeler için Hamburg’daki Volkspark Stadyumu’nda bir tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Bizim Uwe sonsuzluğa uğurlandı
Yıllarca HSV Hamburg kulübünde top koşturan Alman Futbol Milli Takımı’nın 21 Temmuz’da yaşamını yitiren ve “Unser Uwe” (Bizim Uwe) olarak bilinen efsane futbolcusu Uwe Seeler, sonsuzluğa uğurlandı. Hamburg’daki Volkbark Stadyumu’nda düzenlenen “uğurlama törenine” binin üzerinde davetli futbolseverin yanısıra bir dönemler Hamburg Eyalet Başbakanlığı yapan ve Uwe Seeler ile dost olan Almanya Başbakanı Olaf Scholz da katıldı.
Bizim Uwe sonsuzluğa uğurlandı
Hayatta olan milli takım arkadaşlarının yanısıra Almanya’nın önde gelen futbol kulüplerinin temsilcilerinin de hazır bulunduğu törende Hamburg Eyalet Başbakanı Peter Tschentscher kısa bir konuşma yaptı ve “Bizim Uwe’yi hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.
Bizim Uwe sonsuzluğa uğurlandı
Hamburg’un fahri hemşehrisi olan Uwe Seeler’in gönüllerdeki yerini her zaman koruyacağını da vurguladı. Başbakan Scholz, yaptığı yazılı açıklamada, “Uwe Seeler’le bir efsaneyi kaybettik. O Alman futbolunu hiç görülmemiş şekilde yönlendirdi ve destekledi” görüşünü vurguladı.
Alman Futbol Milli Takımı’nda yıllarca Uwe Seeler’le top koşturan Franz Beckenbauer de “Sevgili dostum, senden 9 yaş daha küçük biri olarak seninle Alman Milli Takımı’nda oynamak benim için bir onurdu" diye konuştu.
Bizim Uwe sonsuzluğa uğurlandı
Seeler’le birlikte 1974 yılında dünya şampiyonu olan Franz Beckenbauer, sağlık sorunu nedeniyle Hamburg’daki törene şahsen katılamadı, ancak televizyondan izledi. 85 yaşında yaşamını yitiren “Bizim Uwe” La Paloma parçasıyla sonsuzluğa uğurlandı.
Bizim Uwe sonsuzluğa uğurlandı

 

BAKMADAN GEÇME!