‘Biz olmasak birlik olmaz’

Güncelleme Tarihi:

‘Biz olmasak birlik olmaz’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2023 10:46

Almanya’daki Türk-Alman toplumuna cep telefonu hizmetleri sunan AY YILDIZ, kuruluşunun 18. yıl dönümü vesilesiyle geniş kapsamlı bir kampanya başlattı. ‘Biz olmasak birlik olmaz’ sloganıyla başlatılan kampanyada, Türk-Alman dostluğu vurgulanırken, Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli insanların ülkenin kalkınmasına ve bugünkü refah düzeyine ulaşmasında çok önemli katkıları olduğunun da altı çizildi.

Haberin Devamı

KASIM ayına kadar sürdürülmesi planlanan kampanyaya, Instagram, YouTube, Facebook, TikTok, X, gazeteler, televizyon ve radyolarda yayınlamaya başlayan video ile start verildi. Videoda Almanya’da nerdeyse ‘milli yiyeceğe’ dönüşen döner, 1961 yılında imzalanan Türk-Alman İşgücü Anlaşması ile gelmeye başlayan ve artık ‘buralı’ olan Türkiye kökenlilerin kültürü ve ‘yeni vatanlarında’ kazandıkları olgular da yer aldı. Reklam dünyasının ünlü ismi Sinan Sevinç’in yönetiminde hazırlanan videoda, “Türkler olmasa, Almanya’nın ekonomik durumu da bugün farklı olurdu. Yeni neslimiz, istihdam yaratıyor, örneğin Start-up’lar kuruyor, hukuk büroları açıyor ve gayrimenkul ticareti yapıyor. Türk vatandaşlarının katkısı olmasa, Almanya’da birçok şeyin eksik olacağı kesin. Ancak aynı zamanda, Almanya’da Türkler de, içlerinde iki dünya barındırıyor ve dakiklik, titizlik gibi Almanya’daki vatanlarına ait değerleri yaşıyorlar. El ele vererek ‘Made in Germany’ itibarını dünyaya tanıttık. Birbirine kucak açan bir toplum olduk. Ve birlikte sevgi dolu bir geleceğe bakıyoruz. Biz olmasan birlik olmaz” denildi.

‘Biz olmasak birlik olmaz’
2005’TE FAALİYETE EÇTİ
Merkezi Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin başkenti Düsseldorf’ta bulunan AY YILDIZ’ın Pazarlama Müdiresi Gülten Yıldırım, “18. kuruluş yıl dönümümüz, kutlamaları adeta bir şenliğe dönüştürmek için mükemmel bir fırsat. Bu kampanyayla birlikte AY YILDIZ markasının; dostane bir şekilde bir arada yaşamak, karşılıklı saygı göstermek ve birbirine bağlı olmayı kapsayan değerlerini kutlamak istiyoruz” dedi. AY YILDIZ, Almanya’da yaşayan Türklere yönelik ilk telekomünikasyon markası olarak, 2005 yılı Ekim ayında faaliyete geçti. Şirket, bu hedef kitle içerisinde, çok kısa zamanda piyasa lideri olmayı başardı.

BAKMADAN GEÇME!