Biz buralıyız

Güncelleme Tarihi:

Biz buralıyız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2007 19:10

Almanya'da Gülseren ve Johen Menzel çiftinin çektiği Fürth'te Yaşlanmak belgeseli yaşlıların yaşamlarını anlatıyor. Mustafa ve Cennet çifti filmde, "Biz buralıyız ama hala yabancı görülmekten şikayetçiyiz" dediler.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Gülseren ve Johen Menzel çiftinin yeni belgesel filmi 'Fürth’te Yaşlanmak- Bi Frenkçe bi Türkçe" tamamlandı. Fürth Belediyesi Yaşlılar Kurulu tarafından finanse edilen belgeselin gösteriminde, Nürnberg Konsolosu Bengü Tetik, Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung, belgesele konu olan Cennet (64) ve Mustafa Şahin (65) çifti ile Alman Heiner Fleischmann ve Teha Ebesberger olmak üzere çok sayıda Türk ve Alman emekli hazır bulundu.

Kayseri’den 1970 yılında Almanya’ya göç ettiklerini belirten Mustafa ve Cennet çifti, belgeselde 'buralı' olduklarını vurgulayarak, ama hala yabancı görülmekten şikayetçi oldular. Memleketleri Kayseri'nin Yerköy kasabasındaki evleri ve yaşayışları da gözler önüne serilen Şahin çiftinin Fürth’te kalıcı olmak istedikleri dile getirildi. Şahin çifti, çocukları ve torunları ile Fürth’te yaşadıklarını söylediler.

Filme konu olan Alman çiftinin de Türk aileye paralel olarak yaşantıları gözler önüne serilirken, Gülseren ve Johen Menzel çitinin başarılı belgeseli ayakta alkışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!