Birsen: “Şampiyon olmak istiyoruz”

Güncelleme Tarihi:

Birsen: “Şampiyon olmak istiyoruz”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2012 15:11

Genç Erkek Milli Takımı oyuncularından Metecan Birsen, Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası öncesi FIBA Avrupa’ya röportaj verdi.

Haberin Devamı

FIBA Avrupa’ya kariyerindeki hedefler ve 9-19 Ağustos 2012 tarihleri arasında Letonya ve Litvanya’nın ortaklaşa düzenleyeceği Genç Erkekler Avrupa Şampiyonasına dair açıklamalarda bulunan Metecan Birsen, şampiyonluk hedeflerinin olduğunu belirtti.

Türkiye ile Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak ve 3 yıl içerisinde NBA’e gitmek gibi hedefleri olduğunu söyleyen Metecan Birsen, “Bu yaz Litvanya ve Letonya ortaklığında düzenlenecek olan şampiyonada grubu geçeceğimizi düşünüyorum ama bizim asıl hedefimiz çeyrek ve yarı finalde iyi bir performans sergilemek” derken Türkiye’nin şampiyon olması için ne yapması gerekiyor sorusuna ise “Tek yapmamız gereken sadece konsantre olmak ve sıkı çalışmak” dedi.

Türkiye 9-19 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Albert Schweitzer turnuvasının yarı finalde turnuvanın favori ekiplerinden İspanya’ya yenilen Türkiye, ev sahibi Almanya’yı devirerek turnuvayı üçüncü sırada bitirmişti. Turnuva hakkında “Albert Schweitzer turnuvası bizim için büyük bir tecrübeydi. Oyun içerisinde geriye düştüğümüzde, sıkı defans yaparak tekrar oyuna dahil olabileceğimizi öğrendik” şeklinde konuşurken, 17 yaşındaki oyuncu Albert Schweitzer Turnuvası’nda maç başına 9.4 sayı ve 6.3 ribaund ortalamaları tutturmuştu.

Haberin Devamı

Son iki yaz Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda forma giyen ve sırasıyla üçüncülük ve yedincilik dereceleri yakalayan Metecan, “Genç Erkekler seviyesi daha zor bir seviye. Daha iyi olabileceğimi düşünüyorum. Albert Schweitzer Turnuvası’nda çok iyi olduğumu söyleyemem, birçok şut kaçırdım ve top kaybı yaptım ama yazın daha iyi performans göstereceğimi biliyorum” şeklinde konuştu.

İLK HEDEF FENERBAHÇE, SONRA DÜNYA
2012 Nike International Junior Turnuvası’nda daha iyi bir performans sergileyerek takımı Fenerbahçe’nin finale kalmasında büyük rol oynayan genç oyuncu, final maçında rakipleri Lietuvos Rytas’a yenilmelerine rağmen başarılı oyunuyla MVP ödülüne layık görülmüştü.

Yüzde 49 saha içi, 11/21 üçlük isabetiyle 21 sayı, 5.8 ribaund, 4.3 asist ve 1.3 top çalma istatistikleri tutturan Birsen, hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunurken, “Öncelikle önümüzdeki sezon için Fenerbahçe’nin A Takımında forma giymeyi umuyorum. Yaz boyunca takımla birlikte çalışarak antrenörünüm bana şans vermesini umacağım. Belki maç başına 10 dakika süre almak bile yeterli olacaktır” yorumunda bulunurken, uzun dönem planları arasında ise “Üç sene içerisinde NBA’de oynamayı hedefliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!