‘Birlikte ilerlersek, söz sahibi oluruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Birlikte ilerlersek, söz sahibi oluruz’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2024 12:00

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Slovakya’da gerçekleştirilen Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) toplantısına katıldı. Türkiye’nin küresel ticaretteki güçlü konumunu ve ihracat hedeflerini anlatan Bolat, Türk iş dünyasının uluslararası başarılarını ve Türkiye’nin yatırımcılar için cazip bir destinasyon olduğunu söyledi:

Haberin Devamı

“SLOVAKYA ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizi derinleştirmek için iş birliği ve karşılıklı yatırım fırsatlarının önemini ele aldık. DTİK çatısı altında yapılan çalışmalarla birlikte yurt dışında önemli bir Türk iş dünyası ağının oluşması, Türk diasporasının oluşmasına katkı sağlarken, Ticaret Bakanlığı olarak vermiş olduğumuz desteklerle iş insanlarımız ve girişimcilerimizle birlikte belirlediğimiz yol haritamızı uygulamaya devam ediyoruz. Stratejilerimiz kapsamında, uluslararası rekabetçiliğimizi ve yatırım akışını artırarak, daha fazla ihracat, daha güçlü ekonomi, daha güçlü Türkiye hedefimizi iş insanlarımızın, girişimcilerimizin ve bizlerin desteğiyle emin adımlarla gerçekleştireceğiz.”

‘Birlikte ilerlersek, söz sahibi oluruz’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat
‘Birlikte ilerlersek, söz sahibi oluruz’

DEİK Başkanı Nail Olpak

Haberin Devamı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ise “DEİK ve DTİK üyeliği iş fırsatları sunar. Bağlantıları kuvvetlendirir ve bir araya getirir. Üyelerini destekler, üyelerini küresel bir iletişim ağının parçası yapar. Yurt dışında yaşayan Türklerin Türkiye’de ve yaşadıkları ülkeye dair görüşlerini önemser, dilek ve taleplerini yetkili devlet kurumlarına iletir, güçlü bir Türk diasporası oluşumu için üyelerinin girişini destekler” diye konuştu.

‘Birlikte ilerlersek, söz sahibi oluruz’

DTİK Slovakya Temsilcisi Hamza Ali Koptur

DİASPORA DİPLOMASİSİ
Toplantıya ev sahipliği yapan DTİK Slovakya Temsilcisi Hamza Ali Koptur da “Türkiye’nin milli gücüne yalnızca ekonomik açıdan değil, stratejik açıdan da değer katmayı hedefleyen DTİK, dünyanın dört bir yanında, bürokrasi, diplomasi, akademi, uluslararası işletme ve ticaret, kültür-sanat, spor gibi sahalardaki etkili mensuplarının birleşim adresi olurken, yurt dışındaki Türk öğrencilerin ve Türkiye dostlarının da bağıyla küresel düzlemdeki başarısı için çalışır” dedi.

‘Birlikte ilerlersek, söz sahibi oluruz’

DTİK Avrupa Temsilciler Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları

Haberin Devamı

DTİK Avrupa Temsilciler Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları da şu ana adar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. ‘Diaspora diplomasisi’ vurgusu yapan Torunoğulları, şunları söyledi: “Bu diplomasi faaliyetlerimizle ekonomik ve akademik olarak kalkınmış, Türkiye kökenli ve Türkiye dostu iş insanları arasında bir koordinasyon ve ağ oluşturmayı hedefliyoruz. Türk şirketleri, Türk iş insanları ve yatırımcılar, Avrupa’da önü alınamaz şekilde ilerliyor ve gelişiyor. Bu ilerleme ve gelişmeyi belli bir sistem ve program dahilinde birlikte devam ettirmeliyiz. Anavatanımız siyasi, ekonomik ve sosyal olarak daha güçlü olurken, diasporamız ile bağımızı daha fazla artırıp onların gelişimine katkı sağlayarak bu topraklara ait olan değerlerimizle yeni dünya düzeninde daha fazla söz sahibi olacağız.”

‘Birlikte ilerlersek, söz sahibi oluruz’

Haberin Devamı

‘Birlikte ilerlersek, söz sahibi oluruz’

BAKMADAN GEÇME!