‘Birliğimizi pekiştirelim’

Güncelleme Tarihi:

‘Birliğimizi pekiştirelim’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2024 11:58

Aşağı Saksonya UID Teşkilatları olarak Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Din Hizmetleri Ataşesi Tevfik Altınpınar, Ticaret Ataşesi Yasemin Özak Coşkun, Ak Parti Berlin Başkanı Zuhal Aksoy, UID Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sağnak, DAVA Partisi AP milletvekili adayı Dr. Ali İhsan Ünlü, teşkilat üyeleri, STK temsilcileri, iş insanlarının katılımlarıyla Hannover’de iftar programı düzenlendi.

Haberin Devamı

PROGRAMA katılan Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya “Ramazan ayı, hoşgörünün, empatinin daha da geliştiği, barış söylemlerinin sıkça dillendirildiği, mazlum ve mağdurların gözetildiği bir aydır. Yurt dışında insanlarımızın bir araya gelerek sorunlarını konuştuğu, çözümler aradığı da bir ay durumundadır. Büyük bir gururla izliyorum ki, vatandaşlarımız ortak sorunlarımızda şu, bu demeden bir araya gelebiliyorlar. Bunu yakın zamandaki Başkonsolosluğumuza yapılan terör saldırısında gördük. Bizlere ziyarette bulunarak her türlü şiddetin karşısında olduklarını dile getirip desteklerini sundular. Tüm vatandaşlarımızın ramazan ayı içerisinde elde ettikleri dayanışma ve kaynaşmayı, bütün yaşamları sürecine de taşımalarını, çocuklarının iyi bir eğitim almalarını, ana dillerini çok iyi öğrenmelerini önemle rica ediyorum. Şimdiden hepinizin Ramazan Bayramınızı kutluyorum” dedi.

‘Birliğimizi pekiştirelim’
‘AVRUPALI TÜRKLERİZ’
Katılımcıları selamladıktan sonra, “30 Ekim 1961 tarihinde ülkemizle Almanya arasında imzalanan iş gücü antlaşması ikili ilişkilerimize yeni bir boyut kazandırmıştır” diyerek konuşmasına başlayan UID Aşağı Saksonya Başkanı İlhami Oğuz ise “Günümüzde Almanya’da yaklaşık 3 milyon insanımız yaşamaktadır. Toplumsal hayatın her alanında vatandaşlarımıza rastlamak Almanya’nın gerçeğidir. Almanya’nın ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına çok yönlü katkıda bulunmaktadır. Özellikle girişimciliğin yüksek olması, geleceğin girişimcilerinin Türklerden oluşacağına işaret etmektedir. Almanya’da artık Türk gurbetçiler değil, buranın yerlisi olan insanlarımız yaşamaktadır. Artık bizler Avrupalı Türkleriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SALDIRILARI KINIYORUZ’
Oğuz şöyle devam etti: “Hannover Başkonsolosluğu’na yapılan saldırı ve Salzgitter’deki Türk marketine yapılan saldırılar şunu göstermektedir ki “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve suçluların cezalandırılması noktasında Almanya makamlarınca yürütülecek sürecin yakın takipçisi olacağız. Almanya’da yaşayan insanımızı tahrik ve kardeşliğimizi bozma amaçlı gerçekleştirilen bu saldırılar, Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini de bir kez daha göstermektedir. Kadim bir medeniyetin temsilcisi olan UID’in temsil ettiği değerlerden güç alarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yurt dışında yaşayan insanlarımızın yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istediğimi belirtir, hepinize saygılarımı sunarım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!