Bir polis bunu nasıl yapar! Meslektaşını önce bayılttı...

Güncelleme Tarihi:

Bir polis bunu nasıl yapar Meslektaşını önce bayılttı...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2023 11:42

Berlin’de, kadın meslektaşını bayıltıcı ilaçlarla uyuşturduktan tecavüz edilmesi için internet üzerinden sunan bir polis memuru hakkında soruşturma yürütülüyor. 36 yaşındaki polis memurunun artık görevde olmadığını açıklayan Berlin Savcılığı, ‘direnme kabiliyeti olmayan kişilere tecavüz’ suçundan soruşturma yürütüyor.

Haberin Devamı

OLAY, 11 Mart 2023 tarihinde polis memurunun evinde gerçekleşti. Savcılığa göre bir görgü tanığı, internetteki bir platformda bilinçsiz olduğu anlaşılan kadının fotoğrafını gördükten sonra polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine polis memurları 36 yaşındaki polis memurunun dairesine baskın düzenledi. Eve giren polis ekipleri, baygın haldeki kadını buldu. Evde ayrıca uyuşturucu içeren iki poşet ele geçirildi. Savcılık, harddiskler de bazı elektronik eşyalara el konulduğunu ve halen incelendiğini açıkladı. Savcılık Sözcüsü, 35 yaşındaki mağdur kadın polis memuru ile onu internetten baygın halde görüp polise ihbarda bulunan görgü tanığının halihazırda ifadesinin alındığını söyledi. Sözcü, hakkında soruşturma yürütülen polis memurunun ise şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadığını ve gözaltında olmadığını açıkladı. Tagesspiegel gazetesi ise soruşturma yürütülen polis memurunun organize suçlarla mücadelede yer alan özel tim görevlisi olduğunu yazdı.

Haberin Devamı

253 DİSİPLİN SORUŞTURMASI
Berlin’de bu yıl içinde şu ana kadar polisler hakkında 253 disiplin soruşturması başlatıldı. Polis teşkilatında yaklaşık 27 bin memur görev alıyor. Disiplin soruşturmaları davalarının 60’ında görev dışı suçlar, 6’sında ise cinsel istismar suçlamaları yer aldı. Diğer suçlar arasında saldırı, hakaret ve uyuşturucu veya ilaçların kötüye kullanımı yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!