Bir haftada ikinci baba dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Bir haftada ikinci baba dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2012 09:33

Almanya, geçen perşembe Koblenz’de engelli bir babanın eşi ve iki çocuğunu öldürmesinin üzerinden bir hafta geçmeden ikinci baba dehşetiyle sarsıldı. Son aile dramında 2 çocuğunu uyurken öldüren babanın yaşamı raylarda son buldu.

Haberin Devamı

BİR haftadaki ikinci aile trajedisi, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin Münster kenti yakınlarındaki Lengerich kasabasında yaşandı. 34 yaşındaki bir baba eşinin evde olmadığı bir anda 2 yaşındaki kızı ile 5 yaşındaki oğlunu bıçakla öldürdü. Çocuklarını öldüren baba daha sonra trenin önüne atlayarak intihar etti. Bu son olayla birlikte Almanya’da 1.5 yılda baba şiddetine kurban gidenlerin sayısı 25’i buldu.

İNTİHAR MESAJI
Olayla ilgili açıklama yapan Başsavcı Heribert Beck, çocuklarını öldüren 34 yaşındaki adamın, olayın hemen ardından babasının cep telefonuna ‘Çocuklarımı öldürdüm. İntihar edeceğim’ mesajı attığını söyledi.

Büyükbabanın ihbarı üzerine alarma geçen polis ekipleri, gittikleri evde 2 ve 5 yaşındaki iki çocuğun cesedini buldu. Babayı arayan polis, 34 yaşındaki adamın otomobilini bir tren istasyonu yakınlarında buldu. Kısa bir süre sonra da trenin önüne atlayarak intihar eden babanın cesedinin parçalarını buldu.

Olay yüzünden Münster ve Osnabrück arasındaki tren seferleri iptal edildi. Öldürülen çocukların annesinin ise olay gecesi kendi anne ve babasında olduğunu bildiren savcılık, çift arasında herhangi bir tartışmanın yaşanıp yaşanmadığı konusunda ise herhangi bir açıklama yapmadı. Annenin psikolojik tedavi altına alındığı bildirilirken, olayın aydınlığa kavuşturulması için 20 kişilik bir polis ekibi oluşturuldu.

Komşuları inanamadı
İKİ çocuğunu öldüren babanın komşularından Karin Lilla, 34 yaşındaki adamın iki çocuğunu öldürdüğüne inanamadığını belirterek, “Çok iyi bir insandı, böyle bir şey yapmış olabileceğine inanmak istemiyorum” dedi. Başka bir komşusu da kendini trenin önüne atarak intihar eden adamın çocuklarıyla çok sık vakit geçirdiğini, dışarıdan bakıldığında mükemmel bir aile görüntüsü çizdiklerini söyledi. Trajedinin yaşandığı sokakta oturan bir başka komşu ise, son günlerde tartışma sesleri duyulduğunu anlattı.

Neden öldürüyorlar
ALMANYA’da psikologlar, insanların neden ailelerini öldürdükleri sorusuna yanıt arıyor. Potsdamlı uzman psikolog Gerd Reimann, bu tip suç işleyen kişilerin içine düştükleri çaresizlikten kurtulamayarak, cinayetle sonuçlanan aile dramlarına neden olduklarını kaydediyor.

Birçok suçlunun yaptığı eylemin sonuçlarının ne olabileceğinin farkında olmadığını da belirten Reimann “Birçoğu suçun ardından sonra polise teslim olup olmamakla intihar arasında karar verirken zorlanıyor. Haset, kıskançlık gibi duygularla çaresizlik, birçok suçlunun silahla yakınlarını öldürmesine neden olabiliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!