Bir de Pogba olsa...

Güncelleme Tarihi:

Bir de Pogba olsa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2016 10:24

Barcelona yeni sezon öncesi bünyesine kattığı genç yıldızlarla gücüne güç katarak tarihinin en pahalı kadrosunu kurdu. Luis Enrique’nin 756,5 milyon Euro’luk takımı, ekonomik değer olarak Pep Guardiola’nın Barcelona’sını geride bıraktı.

Haberin Devamı

İspanya’da şampiyonluğun en büyük favorisi Barcelona, transfer ettiği gençlerle güçüne güç kattı. Transfer döneminde altı oyuncuyu kadrosuna kazandıran Barça, sözleşme imzaladığı Denis Suarez, Casper Cillesen, Lucas Digne, Andre Gomes, Samuel Umtiti ve Paco Alcacer için toplamda 123 milyon Euro (406 milyon TL) bonservis ücreti ödedi.

Bu transferlerle kadrosunun değeri 756,5 milyon Euro’ya ulaşan Katalanlar hem kulüp hem de La Liga tarihinin en pahallı takımını kurmuş oldu.

2011-2012 kadrosunu geride bıraktı

Bu rakamla birlikte Luis Enrique, Pep Guardiola’nın bir rekorunu daha kırdı. Geçen sezon 29 maç üst üste yenilmeyerek Guardiola’nın 28 maçlık rekorunu tarihe gömen Enrique, en pahallı kadro konusunda da başarılı futbol adamına 145 milyon Euro’luk bir fark attı. Bir önceki rekor 621,5 milyon Euro ile Guardiola’nın yönettiği 2011-2012 sezonu Barcelona’sına aitti.

Haberin Devamı

Öte yandan Barcelona Sportif Direktörü Albert Soler yaptığı açıklamada geçen sezon Paul Pogba transferinde öncelik sahibi olduklarını ancak oyuncuyu almadıklarını söyledi.

İspanyol Mundo Deportivo gazetesine konuşan Soler “Geçen yıl Juventus’tan söz almıştık. Eğer Pogba’yı almak istersek öncelik bizde olacaktı. Ancak o dönem başkanlık seçimi vardı ve seçim zamanı böyle bir hamle yapamazdık. Yazılı bir anlaşmamız yoktu ama istesek onu alabilirdik” açıklamasında bulundu.

Eğer Pogba da Bordo-Mavili formayı giyse, İspanyol temsilcisi bu rekoru geçen sezon çoktan kırmış olabilirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!