Bir dakikada 2 milyon lira

Güncelleme Tarihi:

Bir dakikada 2 milyon lira
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 10:40

Mol Mağazası'nın Antalya'daki açılışına esrarengiz bir Rus işadamı damga vurdu. Yeni

Haberin Devamı

Adı açıklanmayan bir Rus işadamı, 2 milyon lira değerindeki 30 bin adet ürünü satın aldı.

Rus işadamına ait şirketin pazarlama ve satınalma müdürü Dmitri Kolesniçenko, Mol Mağazaları'nı daha önce İstanbul'da gördüklerini belirterek, “Antalya turistik bir yer. Burada satılan mallar daha farklı. Tüm ürünleri beğendik. Rusya'daki mağazalarda satılmak üzere hepsini satın aldık” dedi ve Rusya'da da Mol Mağazası açmak istediklerini söyledi.

Mol Mağazacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Eruyar da mağazadaki yaklaşık 2 milyon lira değerindeki 30 bin adet ürünü 1 dakika içinde satarak rekor kırdıklarını vurguladı. Eruyar, hedeflerinin 5 yıl içinde 100'ü Türkiye'de olmak üzere türlü ülkelerde 1000 adet mağaza açmak olduğunu belirterek, Mol'un 1000 mağazalık bir proje olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Antalya'da 8. mağazayı açtıklarını dile getiren Eruyar, eylül ayında mağaza sayısının 30'a ulaşacağını bildirdi. Mağazaların herbirinin 1500 ile 3 bin metrekare arasında alana kurulu olduğuna dikkati çeken Eruyar, yıl sonuna dek Almanya'da 20 mağaza açmayı hedeflediklerini söyledi.

Mağaza açmak için 211 kuruluşun kendilerine başvurduğunu, ancak seçici davrandıklarını ifade eden Eruyar, “AB standartlarında mal üretiyoruz. Mağazalarımızda hiçbir ithal mal yok. Mallarımız 56 ülkeye ihraç ediliyor. 2013 yılında 1000 mağaza, 15 bin üretici ve 3 milyon çalışanımız olacak” diye konuştu.

Mağazalarında 84 bin tür ürün olduğunu belirten Eruyar, mağazalardaki ürünlerin gelecek yıldan itibaren “Mol” etiketiyle satılacağını ifade ederek, “En kaliteli malı Çin fiyatlarından satacağız. 1000 mağazaya ulaştığımızda ciromuz 14 milyar dolar olacaktır. Çin'de gelecek yıl 6 bin metrekarelik mağaza açacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!