Bir bakalım ne olacak

Güncelleme Tarihi:

Bir bakalım ne olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2012 00:00

Bu hafta bayağı heyecanlı geçti.

Haberin Devamı

Cuma günü Mannheim'da Katolik Günü'ne katıldım. Ana konular, uyum ve İslam ile diyalog merkeziydi. Binlerce şehre akın eden insanlar, bu zamanda da dinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Mannheim'ın şehir yapısı kalenin etrafında kare şeklinde. Cadde isimleri harf ve numaralardan oluşuyor.

Konkordien Kilisesi'nin yakınlarında, "R 1" caddesinde harika bir Türk restoranına rastladım. İçeride başı açık ve kapalı kadınlar oturuyor, dışarıda da dininin bir simgesi olarak başı kapalı Katolik rahibeler oturuyordu. Ve pencerede de Katolik Günü'nün ziyaretçilerine "hoş geldiniz" diye yazılı bir afiş asılıydı. İşte kültürler arası yaşam diye buna derim.

Dün Berlin'de Türk-Alman Dostluk Ödül törenine katıldım. Tiyatro, kabare, dans ve birçok farklı sanatların sergilendiği Türk-Alman Kültür Haftası'nın zirvesini oluşturuyor. Türk-Alman Dostluk Federasyonu'nun başkanı Cihan Sendan tarafından ilk defa verilen dostluk ve yardımın bir simgesi olan ödül, bu sene 10'nuncu kez verildi.

Ödül birçok farklı alanlar için dağıtılıyor. Almanya Uyum Vakfı'ndan Ferry Pausch farklı kültürden olan insanların karşılıklı tolerans ve ilgisine katkı sağladığı için medya ödülüne layık görüldü. FC Bayern Başkanı Uli Hoeness spor alanında ödül kazandı. Kendisi sporcuların uyruklarına bakmasızın genç takımların büyük destekçisi. Türk-Alman Dostluk Federasyonu'nun verdiği ödül, sporun halklar arasındaki önemli bağını vurguluyor. Uli Hoeness'in ardından bana siyaset ödülü layık görüldü. Baden-Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney, Kuzey Ren Vestfalya'daki Uyum Bakanlığı dönemim hakkında çok özel ve güzel sözler ile bahsedip, ödülü bana takdim etti. Bu beni çok etkiledi. Ödüle sahip olmak benim için büyük bir onur.

Perşembe akşamı Kuzey Ren Vestfalya'daki CDU Teşkilatı'nın yönetimi toplandı. Eski Federal Çevre Bakanı Norbert Röttgen'in ayrılmasından sonra parti yeni bir eyalet başkanı arayışına girdi. Böyle büyük bir partinin başına geçmeye ve yön vermeye hazır olduğumu açıkladım. NRW eyalet partisi 150 bin üye sayısı ile Almanya'nın en büyük eyalet CDU teşkilatı konumunda. Gelecek hafta yer yer dolaşıp, insanların kaygı ve sorunlarını öğrenmeye çıkıyorum. Önümde birçok severek çaba göstereceğim sorun ve işler duruyor. Artık her hafta köşe yazılarımı yetiştirebilir miyim, bilemiyorum. Ama siyasetten uzak, daha çok hayatın içinden hikayeler anlattığı için köşe yazılarıma devam etmeye çalışacağım. Franz Beckenbauer'in şöyle bir sözü var: "Bir bakalım ne olacak" . Güneşli tatil günleri diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!