BioNTech, kanser araştırmaları merkezini İngiltere’ye taşıyor

Güncelleme Tarihi:

BioNTech, kanser araştırmaları merkezini İngiltere’ye taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2023 12:18

2020 yılında tüm dünyada patlak veren ve insanlığı tehdit eden koronavirüse karşı geliştirdikleri aşı ile bir anda dünyanın en tanınan biyoteknoloji şirketi olan BioNTech, kanser araştırmaları merkezini İngiltere’ye taşıma kararı aldı.

Haberin Devamı

BILD gazetesi, BioNTech’in diğer birçok şirket gibi bürokrasi ve sosyal giderlerden dolayı Mainz’da bulunan kanser araştırmalarını İngiltere’ye taşıyacağını yazdı. BioNTech, 2030 yılına kadar 10 bine yakın kanser hastasını, klinik çalışmalarda ya da onaylanmış tedavi yöntemiyle kişiselleştirilmiş kanser immünoterapileri ile tedavi ediyor. Gazete BioNTech’in taşınma kararı almasının nedeninin Alman bürokrasisinin yetersizliği olduğunu iddia etti. İngiltere’de bu alanda bürokrasideki sorumlularla, şirketlerin yakın iş birliği içinde çalıştıkları ve bun nedenle ilaç geliştirme sürecinin daha hızlı ilerlediği belirtildi. BioNTech, kurucularından Özlem Türeci Bild’e verdiği demeçte, Almanya’daki politikacıların bu nedenle nihayet “Zamana uygun çerçeve koşulları” yaratmaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

BAYER DE TAŞINMAK İSTİYOR
İlaç ve kimya araştırmaları devi Bayer’in de, ilaç sektöründeki faaliyetlerini Çin ve ABD’ye taşımak istediği kaydedildi. Avrupa’nın ‘inovasyon dostu olmayan’ anlayaşının bunda etkili olduğu iddia edildi. Aynı şekilde kimya alanında faaliyet gösteren dünya devi BASF’nin de, Çin’in güneyindeki Zhanjiang’da yeni bir tesis inşa ettiği kaydedidi. Taşınmadan sonra Ludwigshafen tesisindeki 39 bin çalışanın işten çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Aile Şirketleri Vakfı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Almanya 2022 yılında şirketler arasında cazibesini kaybetti. Şirketlerin yatırım için cazip gördükleri ülke sıralamasında Almanya 21 ülke arasından, 18. sıraya geriledi. Alman Ekonomi Araştırma enstitüsüne, göre şirketler giderek daha fazla kalifiye eleman sıkıntısı çekmeye başladı. IW’ye göre 2032 yılına kadar kalifiye eleman açığı 5 milyona kadar çıkabilir.

ŞİRKET TARİHİNDE EN BÜYÜK SATIN ALMA
Öte yandan BioNTech, yapay zekâ konusunda uzmanlaşmış bir İngiliz start-up’ını satın alacak. BioNTech’ten yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 362 milyon pound (410 milyon Euro) nakit ve BioNTech hissesi olarak planlanan ön ödeme ile InstaDeep devralınacak. Bunun, şirket tarihinde şimdiye kadarki en büyük satın alma olacağı kaydedildi. Planlanan satın almayla birlikte yaklaşık 240 profesyonelle çalışan sayısı genişletecek. BioNTech, yapay zeka ve veri bilimi alanlarında küresel bir araştırma ortakları ağına erişim sağlamak istiyor.

BAKMADAN GEÇME!