Bilimsel değil ‘kafadan’

Güncelleme Tarihi:

Bilimsel değil ‘kafadan’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2011 18:32

Berlin Humbold Üniversitesi’nden CoşkunCanan, “Sarrazin, kitabının bilimsel gerçekleredayandığını söylüyor. Ancak tamamen kafasınagöre yorumladığı veriler olduğu anlaşılıyor” dedi.

Haberin Devamı

ALMAN Sendikalar Birliği’nin (DGB) Rüsselsheim’daki toplantısında konuşan Berlin Humbold Üniversitesi Sosyal Bilimler Akademisi’nden Coşkun Canan, Thilo Zarrazin’in bilimsel diye sunduğu tezlerinin kafasına göre yorumladığı veriler olduğunu söyledi.

BAŞARI GÖRÜLMÜYOR
Canan, “Yaptığımız incelemelerde Sarrazin’in sözde bilimsel verilerinin, tamamen kafasına göre yorumladığı veriler olduğu ortaya çıkıyor. Sadece olumsuz durumları abartıyor. Almanya doğumlu ikinci kuşak birinci nesile göre meslek eğitiminde daha başarılı, ancak bu gibi olumlu gelişmelere yer verilmiyor” dedi. m Toplumdaki önyargıların körüklediğine dikkat çeken Canan, “Bir tren istasyonunda göçmen kökenli bir gencin olumsuz hareketi haftalarca manşetlere taşınıyor. Ancak aynı istasyondaki yüzlerce normal, uyum sağlamış göçmen kökenli hakkında tek söz edilmiyor. Cem Özdemir gibiler hiç dikkate alınmıyor” dedi.

TEHDİT ALGISI SÜRÜYOR
“Abartılı ve uydurulmuş sayılarla desteklenen tezlerin ırkçı olduğunu söyleyemem. Fakat suç işleyenlerin genellikle göçmen kökenli ve özellikle müslüman olduklarına dikkat çekilmesi apaçık ortada” diyen Canan sözlerini şöyle bitiriyor: “Sarrazin’e göre asimile olmuş bir göçmen kökenli bile, müslüman olduğu için bir tehdit. Bu mesajı verdiği için insanları bölüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!