Bild’den açık mektup: ‘Özür dileriz ama çok acil’

Güncelleme Tarihi:

Bild’den açık mektup: ‘Özür dileriz ama çok acil’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2023 12:47

Bild gazetesi, “Özür dileriz ama çok acil” diyerek Almanya Başbakanı Olaf Scholz’a yönelik açık bir mektup yayımladı. Başbakan Scholz’un hak ettiği yıllık iznini ‘komşu bir Avrupa ülkesinde’ geçirdiğine yer verilen mektupta, yatırımların azaldığı, ekonominin küçüldüğü, işsizliğin arttığı belirtildi ve “Milyonlarca Alman tedirgin. Trafik lambası koalisyonu (SPD, FDP, Yeşiller) buna karşı ne yapıyor?” diye soruldu. Mektupta şöyle denildi:

Haberin Devamı

“SEVGİLİ Bay Şansölye... Sizi tatilde rahatsız ettiğimiz için özür dileriz, ama çok acil. Korkmayın, bu sefer mart ayında olduğu gibi evinize hırsız girmedi. Ama ekonomi çok korkunç bir çöküş sergilemekte. Belki siz terasta her şeyin farkında değilsiniz ama her yerden alarm geliyor. Enflasyon düşmüyor. Almanya’da yüzde 6.5, Avrupa’da ise ortalama yüzde 5.3’te. Fransa’da yüzde 5, İspanya’da yüzde 2.1’de. Uluslararası Para Fonu’na (IWF) göre ekonomimiz yüzde 0.3 küçülüyor. Yalnız bizde. ABD ekonomik alanda yüzde 1.8 büyüyor. Bizim çok iyi makineler üreten Alman şirketlerimize siparişler yüzde 15 azaldı. 100 Yönetim Kurulu Başkanı’ndan 53’ü (Ocak ayında bu rakam yüzde 29’du) Almanya’da yatırımlarını durdurmak istiyor. İnsanlar konut bulamıyor. Siz yılda 100 bin sosyal konut yapma sözü verdiğiniz halde geçen yıl bu ucuz konut rakamı 22 bin 500’de kaldı. Bu bir gerilemedir.

Haberin Devamı

‘BİZİ TEDİRGİN EDİYOR’
Yabancı kalifiye elemanlar bize gelmek istemiyor. 53 ülke arasında biz 49’uncu sıradayız. 1 milyon 750 bin işyeri ise boş. Ve bu da oldu; Biramız da artık eskisi gibi tatlı değil. Bira tüketimi yüzde 2.9 azaldı.
Sevgili Bay Şansölye... Bu gelişmeler bizi tedirgin ediyor. Bugünden itibaren bu çöküşü engellemek için ne yapıyorsunuz? Sanayiyi ve refahı nasıl kurtaracaksınız? Ve biz kendi kendimize soruyoruz; Gerçekten hükümetiniz bunun üstesinden gelmeye muktedir mi? Yoksa ülkemiz iklim dostu bir biçimde çöküyor mu? Umarız ki, hak ettiğiniz bu tatilde bunların üstesinden gelecek fikirler gelir aklınıza. İyi dinlenmeler! Vatandan selamlar! Kalpten, BILD’iniz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!