BGTM 40’ıncı yılını kutladı

Güncelleme Tarihi:

BGTM 40’ıncı yılını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 12:23

Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği (BGTM), 40’ıncı kuruluş yılını kentin Wannsee kesimde bir etkinlik düzenleyerek kutladı.

Haberin Devamı

Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, Türk, Alman ve göçmen kökenli doktorlar ile sağlık elemanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcilerinin de katıldıkları etkinlikte, Berlin Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Yankı Kocaefe, BGTM’nin geçmişte olduğu gibi şu anda da sağlık alanında çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Kocaefe, sadece Almanya’daki Türkiye kökenlilere değil, tüm halka sağlık hizmeti veren BGTM yöneticilerini, üyelerini ve bu alanda çalışanları tebrik etti.

BGTM 40’ıncı yılını kutladı

Berlin Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Yankı Kocaefe
BGTM 40’ıncı yılını kutladı

Berlin Tabipler Odası Başkanı Peter Bobbert

Haberin Devamı

Berlin Tabipler Odası Başkanı Peter Bobbert de BGTM’nin 40’ıncı yılını kutlarken, “BGTM, Berlin’in sağlık sistemine çok önemli katkılarda bulunmaktadır. Ayrıca Berlin Tabipler Odası’nın çalışmalarına da aktif olarak katılmaktadır” dedi.

BGTM 40’ıncı yılını kutladı

BGTM Başkanı Prof. Dr. Erdal Şafak

KÖPRÜLER ÇOK SAĞLAM
BGTM Başkanı kalp cerrahı Prof. Dr. Erdal Şafak da pandemi döneminde çok başarılı hizmetler verdiklerinin altını çizdi. Hem Covid-19 hem de aşılarla ilgili bilgilendirme ve aydınlatma kampanyaları sayesinde birçok insanımızın bu belayı zarar görmeden atlattığını belirten Prof. Dr. Şafak, “Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ardından bazı BGTM elemanları da bölgeye giderek sağlık hizmeti verdi. Hatay’ın Hassa İlçesi’nde yerle bir olmuş sağlık merkezi BGTM öncülüğünde yeniden inşa edilerek 17 Kasım’da hizmete girdi. Bunu görmekten ve açılışını yapmaktan memnuniyet duyduk. Böyle bir projenin gerçekleşmesi Berlin Türk toplumu ile Türkiye arasındaki köprülerin ne kadar sağlam olduğunu göstermektedir. Bu, toplumlar ve ülkeler arasında köprü kurma felsefesinin bir simgesidir” dedi.

BGTM 40’ıncı yılını kutladı

Mevlit Yurtseven

Haberin Devamı

Uluslararası Doktorlar Derneği Başkanı ve Hatay Hassa’daki sağlık merkezinin kuruluşunda BGTM’nin Türkiye’deki partneri olan Mevlit Yurtseven de ‘Berlinli dostlara’ katkılarından, sergiledikleri duyarlılıktan ve dayanışmadan dolayı teşekkür etti. Kardiyolog Yunus Ayral da BGTM’nin faaliyetleri ve tarihi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ardından canlı müzik, saz ve türküler eşliğinde neşeli bir akşam geçirildi.

BGTM 40’ıncı yılını kutladı
1983’TE KURULDU
BGTM, 29 Kasım 1983’te kentte hizmet veren 43 Türkiye kökenli hekim ve sağlık elemanı tarafından kuruldu. 1983-1987 yıllarında Prof. Dr. Alpay Kelami, 1987-1988’de Dr. Cemal Türkkan, 1988-1989’da Dr. Ümit Uygun, 1989–2004’te Dr. Ali Nadir Savaşer, 2004-2005’te Dr. İsmail Tuncay, 2005-2008’da İlker Duyan, 2009-2017’de Dr. Emine Yüksel, 2017-2020’de Hilmi Kaplan BGTM Başkanı olarak görev yaptı. 2020’de de Prof. Erdal Şafak görevi üstlendi.
BGTM 40’ıncı yılını kutladı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!