BETAK’dan 100’üncü yıl balosu

Güncelleme Tarihi:

BETAK’dan 100’üncü yıl balosu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 14:02

Berlin Türk-Alman Kadınlar Birliği (BETAK) Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı nedeniyle görkemli bir balo düzenledi. 100’üncü yıl balosuna Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, bir dönemler Berlin’de konsolos olarak da görev alan Büyükelçi İskender Okyay, Federal Meclis milletvekili Serap Güler (CDU), Berlin’de göreve yeni başlayan Başkonsolos Okan Şanlı, Türk-Alman İşverenler Birliği Başkanı Remzi Kaplan da katıldı.

Haberin Devamı

BETAK’dan 100’üncü yıl balosu
BETAK Başkanı Hatice Selçuk, açılış konuşmasına Cumhuriyet şiiri okuyarak başladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’in faziletlerini anlatan Selçuk, Cumhuriyet kadınlarının bugün de özveriyle her alanda özgür bireyler olarak hizmet verdiğini söyledi. Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının 600 yıldan fazla hüküm sürdükten sonra yıkılan bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu söyledi: “29 Ekim 1923 tarihinden bu yana çağdaş demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışında hayata geçirilen Cumhuriyet değerleri, günümüze ve geleceğimize ışık tutmaya devam etmektedir. Cumhuriyet, Türkiye’nin ekonomik dönüşüm ve gelişiminin itici gücü olmuş, geçen yüzyılda Türkiye her alanda, küresel açıdan rekabet edebilen, coğrafyasında en gelişmiş altyapıya sahip bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Cumhuriyet, tüm kadınların toplumda eşit haklara sahip olmasını sağlamıştır. Türkiye, birçok Avrupa ülkesinden daha önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdı. Günümüzde ise genç, iyi eğitimli, üretken ve çalışkan nüfusu, benzersiz coğrafi konumu, güçlü sanayi, lojistik ve dijital altyapısı ve enerji alanında oynadığı merkezi rol ile ciddi bir ekonomik kapasite ve potansiyele ulaşmıştır. Şekillenmekte olan yeni küresel, siyasi ve ekonomik düzende de rolü ve etkisi giderek artan bir ülkedir. Kuruluşundan buraya beraber Cumhuriyetimizin dış politikasına bir temel ilkesi, Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ olmuştur.”
BETAK’dan 100’üncü yıl balosu
‘YILDIZLAŞAN BİR ÜLKE’
“Türkiye, dünyada gelirine göre en fazla insani yardım sağlayan ülke. İnsani açıdan yıldızlaşan bir ülke. Dost ve müttefik olarak gördüğümüz Almanya ile ilişkilerimiz bizim için müstesnadır. Tarihe dayanan köklü ve çok boyutlu bağlarımız mevcuttur. 60 yıldan uzun bir süredir Almanya’nın ekonomik kaldırmasına ve çok kültürlü, modern bir topluma evrilmesine muazzam katkılarda bulunan Türkler, iki ülke arasında sarsılmaz insani bağlar kurmuş, kalıcı, sosyal ve kültürel bir etkileşim tesis etmiş, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerde de büyük rol üstlenmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarına, Cumhuriyetimizin bekası için canlarını feda eden şehitlerimize ve canlarını ortaya koyan gazilerimize derin saygı ile sizleri selamlıyorum.”
BETAK’dan 100’üncü yıl balosu
ELDE EDİLEN GELİR ANTAKYA’YA
Baloda düzenlenen tombala ve açık artırma satışlarından elde edilen gelir, Köln merkezli ISS Netzwerk kurucusu iş insanı Ali Koban tarafından Antakya’da kurulacak anaokuluna bağışlandı. Gecede Dünya ve Avrupa Şampiyonu Kadın Voleybol milli takımı oyuncularının imzaladığı, oyuncu Zehra Güneş’in maçlarda giydiği bir forması da açık artırmayla satıldı. Formayı Berlinli iş insanı kardeşler Şenol İnce ve Ali İnce 3 bin Euro’ya satın aldı. Berlin’de doğup büyüyen ancak müzik dünyasının tanınan isimlerinden Bilge Nihan ile ünlü sanatçı Işın Karaca da gecede sahne aldı. BETAK yönetimi, iş insanı Ali Koban’a depremden en çok etkilenen Antakya’da başlattığı anaokulu girişimlerinden dolayı plaket verdi. Ali Koban ise BERTAK’ın 100’ıncı yıl kutlamasında başlattığı girişime destek veren ve özverili şekilde çalışan Hatice Selçuk ve Ayfer Kaya’ya teşekkür etti.
BETAK’dan 100’üncü yıl balosu

Şenol İnce, Ali İnce, Sinem İnce

BAKMADAN GEÇME!