‘Beşinci Mevsim’ başladı

Güncelleme Tarihi:

‘Beşinci Mevsim’ başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2021 15:16

Geçen yıl salgın nedeniyle tüm oturum, açılış ve yürüyüşlerin iptal edildiği ‘Beşinci Mevsim’ diye anılan Köln Karnavalı, 11 Kasım (bugün) saat 11.11’de başladı. Ancak karnavalın sembolü ‘Köln Karnaval Prensi’nin korona testinin pozitif olduğu haberi, katılımcıları üzdü. Çünkü karnaval, sembolik olarak şehir idaresini belediye başkanından alan prens tarafından açılarak başlıyor.

Haberin Devamı

‘Beşinci Mevsim’ başladı
KARNAVALI kutlamaya gelenler, Köln Heumarkt Meydanı’na kurulan alana koronavirüs kurallarıyla alındı. Müzik guruplarının sahne aldığı platformda Köln Belediye Başkanı Henriette Reker, kısa bir selamlama konuşması yaptı. Üzerlerinde kostümleriyle alanı dolduran on binlerce kişi, saat 11.11 olduğunda patlatılan konfetiler eşliğinde sevinç çığlıkları attı. Karnaval Prensi Sven Olef, Alman basınına verdiği demeçte, “Köln kalabalığı ile açılışa katılamadığım için ne kadar üzgün olduğumu vurgulamama gerek yok. Karnavalda güvenlik önce gelir. Bu nedenle tüm Köln sakinlerine çağrım: ‘Aşı olun!’ Olası enfeksiyonum aşıya karşı bir argüman değil, aşı lehinde. Çünkü ben iyiyim ve birkaç gün içinde her şeyin üstesinden geleceğime dair hiçbir endişem yok” dedi. Olef’in iki doz aşısını olduğu bildirildi.
‘Beşinci Mevsim’ başladı
TURİSTLER AKIN EDİYOR
Karnaval, özellikle Ren Havzası çevresinde yaşayan Katolik kesime özgü bir gelenek olarak biliniyor. Almanya’da karnaval dönemi, 28 Şubat 2021’de ‘Rosenmontag’ (Gül Pazartesi) adı verilen büyük karnaval geçidiyle doruk noktasına ulaşacak ve 2 Mart 2021’de ‘Aschermittwoch’ (Kül Çarşambası) adı verilen gün sona erecek. Karnavalın ardından ‘Fastenzeit’ denilen ve 40 gün süren, Hıristiyanların et ve et ürünlerini tüketmediği ‘oruç’ dönemine girilecek. Eğlencenin zirveye ulaştığı, dünyanın birçok yerinden turistlerin kente akın ettiği bu zamanlar ‘çılgın günler’ olarak anılıyor. Karnaval, Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet kentleri Köln, Düsseldorf, Aachen ve Bonn’da ciddi hazırlıklarla kutlanıyor.
‘Beşinci Mevsim’ başladı

‘Beşinci Mevsim’ başladı

‘Beşinci Mevsim’ başladı

‘Beşinci Mevsim’ başladı

‘Beşinci Mevsim’ başladı

‘Beşinci Mevsim’ başladı

BAKMADAN GEÇME!