Beşiktaş -Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş -Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2011 18:01

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, Fİ YAPI İnönü Stadı'nda ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk ediyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş, rüya kadrosuyla gelecek yıl Avrupa kupalarında yer almak istiyor. Fenerbahçe ise başlattığı müthiş çıkışı derbi zaferiyle ta

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ
: Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, İbrahim Toraman, Ferrari, İsmail Köybaşı, Necip, Ernst, Simao, Guti, Quaresma, Almeida
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Fernandes, Hilbert, Nobre, Onur, Erhan, Aurelio

FENERBAHÇE
: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Santos, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk, Dia, Alex
, Niang
YEDEKLER: Mert Günok, Bekir, İlhan, Stoch, Cristian, Özer, Semih

Beşiktaş-Bursaspor maçında çıkan olaylar nedeniyle derbi maçta iki takım taraftarlarının biraraya gelmemesi için daha büyük önlemler alındı. Fenerbahçe taraftarlarının Kabataş İskelesi'nden geldiği yöne doğru Beşiktaş taraftarları sokulmazken, eski açık tribünün olduğu bölüme de iki aşamalı bariyerler konuldu. Beşiktaş istikametinden gelen siyah-beyazlı taraftarlar, çevik kuvvet kordonu içinde kapalı tribün tarafına yönlendirilirken, Fenerbahçe taraftarlarının tribüne girmesinin ardından numaralı ve eski açık tribününe gidecek taraftarlara izin verildi. Bu arada, Fenerbahçe taraftarlarının eski açık tribünündeki yerlerini almalarının ardından iki takım taraftarları arasında küfürleşmeler oldu.

ÇARŞI'DA BAYRAM
Beşiktaş taraftarları günün ilk saatlerinden itibaren Beşiktaş İlçesi'ni adeta siyah-beyaza boyadı. Özellikle Beşiktaş Çarşı'da buluşan taraftarlar tezahüratlar yapıp meşaleler yakarak maç saatini beklemeye başladı.

254 GAZETECİ
Taraftarların yanı sıra gazeteciler de Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine büyük ilgi gösterdi ve 254 gazeteci görev yaptı. Dev maçı stattaki basın tribünün kapasitesi doğrultusunda 169 muhabir ve yazar ile saha içinde 85 foto muhabiri takip etti. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), yoğunluk nedeniyle birçok akredite başvurusunu da reddederken, müsabakayı 2'si Portekizli olmak üzere toplam 4 yabancı medya mensubu da izledi.

EN PAHALI DERBİ
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi özellikle kale arkası tribün biletlerinin yüksek fiyatıyla dikkat çekti. Siyah-beyazlı yönetim, derbi için yeni ve eski açık tribün bilet fiyatlarını 90 TL olarak belirlerken, bu rakam, kale arkası tribünler baz alındığında derbilerde en yüksek miktar olarak ön plana çıktı. Bu arada karşılaşma öncesi biletler karaborsada 2-3 katı fiyatlara satılmaya çalışıldı.çlandırarak şampiyonluğa yaklaşmak istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!