Berlinli Tükler: ‘Türkevi istiyoruz’

Güncelleme Tarihi:

Berlinli Tükler: ‘Türkevi istiyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 13:25

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyelerinden oluşan heyetle Berlin’de bir araya gelen Berlinli Türkler, yeniden bir Türkevi açılması için destek istediler.

Haberin Devamı

KOMİSYON Başkanı Sakarya milletvekili Çiğdem Erdoğan, Çankırı milletvekili Pelin Yılık, Düzce milletvekili Ercan Öztürk ve İstanbul milletvekilleri Türkan Elçi, Denizli milletvekili Sema Silkin Ün’den oluşan heyet, dün akşam (pazar) Türkiye’nin Berlin Başkonsolosluğu’nda Türk STK temsilcileriyle bir toplantı yaptı. T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Almanya’da yaşayan 3 milyonun üzerindeki Türkiye kökenli insanlarımızın Türkiye’den beklentileri de gündeme getirildi. Berlin Türk Aman Kadınlar Birliği (BETAK), Uluslararası Demokratlar Birliği Kadınlar Kolu (UID), IGMG Kadın Kolları, MÜSİAD Kadın Kolları, Alperen Ocakları Kadın Kolları, Türk Federasyon Kadın Kolları, Hayrat Vakfı, Hasta Bakım Evleri, (VEFA), engellilere hizmet veren InterAktıv, Mina gibi dernek ve cemiyetlerin temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Almanya’da yaşayan insanlarımız arasındaki kültürel bağların geliştirilmesi ve yeni nesillerin Türkçe öğrenmelerine özen gösterilmesi de istendi.

Haberin Devamı

Berlinli Tükler: ‘Türkevi istiyoruz’

ENGELLİLERE YARDIM ÇAĞRISI
Türkiye ile Almanya arasında engelliler için biz sözleşme bulunmadığından 6 haftadan daha uzun süre Türkiye’de kalan engellilere Almanların parasal yardımı kestiğini hatırlatan dernek ve cemiyet temsilcileri, “Bu yardımlar Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde devam etmektedir. İsviçre ve Norveç gibi AB üyesi olmayan ülkelerde de. Türk hükümeti gereken girişimlerde bulunarak Alman makamlar ve yetkililerle görüşerek bu ayrımcılığı gidermelidir” çağrısında bulundular. Katılımcılar, Almanya’nın diğer kesimlerinde de olduğu gibi, başkent Berlin’de de birçok dernek ve cemiyetin, çatı örgütlerin faaliyette bulundukları belirtilirken, aralarında sıkı bağ ve bağlantılar bulunmadığına da işaret ettiler. Daha önceki yıllarda Türkiye kökenli insanların oluşturduğu dernek ve cemiyetlerin Berlin’deki Türkevi’nde bir araya geldiklerini hatırlatan katılımcılar, maddi nedenlerden dolayı kapatılan Türkevi’nin yeniden açılması talebini dile getirdiler. “Eskiden Türkevi’nde kültürel etkinlikler de düzenlenir, çocuk ve gençlerimize Türk dili ve kültürü de yaşatılırdı. Türkevi’nin yeniden açılması için TBMM heyetinden yardım ve katkı bekliyoruz” dediler. Heyet Başkanı Çiğdem Erdoğan, bu konuda gereken girişimlerde bulunma sözü verdi.

Haberin Devamı

Berlinli Tükler: ‘Türkevi istiyoruz’

Berlinli Tükler: ‘Türkevi istiyoruz’

Berlinli Tükler: ‘Türkevi istiyoruz’

Berlinli Tükler: ‘Türkevi istiyoruz’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!