‘Berlin’de tek yürek olduk’

Güncelleme Tarihi:

‘Berlin’de tek yürek olduk’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2024 13:03

Asrın felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımız, Türk-Alman Kadınlar Birliği’nin (BETAK) Tiyatrom 28’de düzenlediği etkinlikte anıldı.

Haberin Devamı

6 Şubat 2023’te meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelenen depremlerde yaşamını yitirenler, Almanya’nın başkenti Berlin’de de anıldı. Berlin’de faaliyet gösteren Türk-Alman Kadınlar Birliği’nin (BETAK), dün akşam Tiyatrom 28’de düzenlediği etkinliğe, aralarında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda Berlinli Türk katıldı. Katılımcılar, etkinlik başlamadan önce, salonlardan birinde BETAK tarafından hazırlanan ‘Depremzedelerin Fotoğraf ve Hikâye Sergisi’ni ziyaret etti. Sunumunu BETAK Yönetim Kurulu Üyesi Alev Ayhan’ın üstlendiği etkinlik depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. BETAK Başkanı Hatice Selçuk yaşanan acıların hiçbir zaman dinmeyeceğinin altını çizerken, Berlinli Türklerin ve Almanların deprem bölgesine yardım konusunda tam bir dayanışma sergilediklerini söyledi. Ancak depremde yerle bir olan Antakya’nın, diğer kentlerin, kasabaların ve köylerin yeniden inşa edilebilmesi için yardımların sürdürülmesi çağrısında bulundu.

‘Berlin’de tek yürek olduk’

Hatice Selçuk

Haberin Devamı

DAYANIŞMA VE BİRLİĞİN ÖNEMİ
Etkinlikte, Almanya ve Orta Avrupa Ortodoks Kilisesi papazı Dr. Hanna Haikal ‘Toplumsal dayanışma ve birliğin önemi’, Alman İslam Akademisi’nden (Deutsche Islam Akademie e.V.) Sümeyye Kılıçaslan-Khan ‘Kültürel çeşitlilik ve eğitim üzerine düşünceler’, Berlin Süryani Cemaati’nin ruhani lideri Murat Üzel ‘Toplumlar arası diyalog ve anlayışın gücü’, yazar Müslüm Kabadayı özellikle deprem sonrası başta Hatay olmak üzere deprem bölgesindeki ekonomik ve coğrafi koşullar ile ilgili ‘Bir daha yıkım yaşamamak için Hatay’ımızı deprem gerçeğine göre ayağa kaldırmalıyız’ başlıklı birer konuşma yaptılar. Hatay-Samandağlı Macit Şahyazıcı da anma gecesi için hazırladığı özel bir şiiri okudu. Türkçe yayın yapan Metropol FM müdürü Tamer Ergün de yardım konserleri düzenleyen Halime Karademirli de yardımların sürdürülmesi çağrısında bulundular.

‘Berlin’de tek yürek olduk’

Alev Ayhan, Hatice Selçuk, Papaz Hanna Haikal, Sümeyye Kılıçaslan-Khan ve Murat Üzel (soldan sağa)

Haberin Devamı

BİR AN ÖNCE MEMLEKETE DÖNELİM
Depremle ilgili Hatay’da çekilen fotoğraflar ve video görüntülerin yer aldığı ‘Berlin’de hepimiz tek yürek olduk’ başlıklı sinevizyon gösterisi ekrana geldi. Geçen yıl Berlin’de ‘Bir Arabesk Müzikali–AFARA’ başlıklı konser veren Hatay doğumlu sanatçı Uğur Arslan’la da video konferans yöntemiyle bağlantı yapıldı. Zaman zaman hüzünlü bir ortamda devam eden etkinlikte bazı seyircilerin gözyaşlarını tutamadığı gözlenirken, Hataylı bir izleyici Uğur Arslan’a “Evlerimiz yıkıldı, buradaki akrabalarımızın yanında kalıyoruz. Bir an önce bizim evlerimiz yapılsın, memlekete dönelim” çağrısında bulundu.

‘Berlin’de tek yürek olduk’

‘Berlin’de tek yürek olduk’

BAKMADAN GEÇME!