Berlin’de sağlık turizmi atağı

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de sağlık turizmi atağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2023 11:40

Almanya’nın başkenti Berlin’de hafta sonu ‘Türkiye’de Sağlık Hizmetleri’ adıyla düzenlenen sempozyumda, Türkiye’de sunulan hizmetler hakkında bilgiler verildi, hedefin, sağlık turizminde şu anda ikinci sırada olan Türkiye’yi ilk sıraya taşımak olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ALMANYA organizasyonunu Belgin Kaygın-Hacıömer’in (Saglık Hizmetleri Koordinatörü Praxis Tambağ), Türkiye organizasyonunu BTB Sağlık Grubu adına Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Ercan Karakaya’nın üstlendiği sempozyuma, Türkiye’den Prof. Dr. Namık Özkan, Prof. Dr. Umut Tuncel, Doç. Dr. Mehmet Çetinkaya, Dr. Eyyüb Yılmaz, Op. Dr. İlker Yalçın ve Dr. Tolgahan Kara katıldı. Sempozyumun organizasyonuna önemli katkı sunan ve Berlin’de ev sahipliği yapan Genel Cerrahi ve Dahiliye Uzmanı Dr. Med. Ahmet Tambağ yaptığı kısa sunumda, “Ön muayeneler yaptırılarak bazı hastalıklar önlenebilir. Hasta olmadan hastalığı yenmek hedef olmalı” dedi. Ercan Karakaya da son 5 yılda yurt dışından tedavi görmek için Türkiye’ye 4 milyondan fazla kişinin gittiğini belirtirken, hedefin sağlık turizminde şu anda ikinci sırada olan Türkiye’yi ilk sıraya taşımak olduğunu söyledi.

Berlin’de sağlık turizmi atağı

Belgin Kaygın-Hacıömer, Ercan Karakaya

Berlin’de sağlık turizmi atağı
TÜRKİYE ÇOK YOL KATETTİ
Türkiye’den gelen uzman hekimler ve bilim insanları, Türkiye’de sunulan sağlık hizmetlerine talep ve güvenin her geçen yıl arttığını, buna paralel olarak da Türkiye’de her alanda en son tekniğin kullanımında önemli bir yol katedildiğini anlattılar. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden, Asya’dan ve Orta Doğu ülkelerinden sağlık hizmeti almak için insanların Türkiye’yi tercih ettiklerini belirten uzmanlar, bunda Türk hekimlerin dünya genelinde popülaritesinin artmasının etkin bir rol oynadığına işaret ettiler. Uzamanlar, estetik ameliyatları, göz hastalıkları, ağız ve diş sağlığı, obezite, iyi beslenme, bağırsak ve meme kanseri gibi farklı konularda da katılımcıları aydınlattı. Genel Cerrah Ahmet Tambağ, Türkiye’den gelen konuk hekimlere birer plaket ve teşekkür belgesi verdi.
Berlin’de sağlık turizmi atağı

Dr. Ahmet Tambağ, Belgin Kaygın Hacıömer, Ercan Karakaya

 

BAKMADAN GEÇME!