Berlin’de büyük şampiyonluk kutlaması ve aile şenliği

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de büyük şampiyonluk kutlaması ve aile şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 10:48

Berlin Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği Almanya’da resmi tatil günü olan 26 Mayıs’ta büyük bir aile şenliği kutlaması organize ediyor. Trabzonspor’un 38 yıl aradan sonra gelen şampiyonluğunu kutlamak ve Trabzon kültürünü tanıtmak amacıyla yapılacak şenliğe Karadenizli sanatçılar Hülya Polat, Sinan Yılmaz, Dinçer ve Tahsin Terzi de katılarak şarkılarıyla eşlik edecek. Şenliğin sürpriz ismi ise Trabzonsporlu eski futbolcu İbrahim Yattara olacak.

Haberin Devamı

Şenlik Berlin Trabzon Derneği Başkanı ve işveren İsmail Kadayıfçı’nın Berlin’e 35 km uzaklıktaki  Trebbin şehir sınırları içinde yer alan 100 dönümlük arsası üzerinde yapılacak. Şenlikte Trabzonspor’un bu sene giydiği 100 adet şampiyonluk forması da satılacak. Öte yandan Trabzonsporlu futbolcuların imzaladığı üç adet Trabzonspor şampiyonluk forması ise derneğe bağışlanmak üzere açık artırmayla satışa sunulacak. Şenlik alanında çok sayıda yöresel yemeklerin sunulduğu stantlar açılacak. Hamsi, kuymak, Akçaabat Köftesi, Lahana çorbası gibi yöresel yemeklerin sunulduğu şenlik alanına dışarıdan yemek getirilmesi yasak. Şenlik alanında ayrıca çocuklar için oyun alanları kurulacak. Şenlikte sahnenin sunumunu Turhan Eryiğit yapacak. Grafiti ustası Senol Kayacı, 12 metrekarelik bir alana Trabzonspor’un şampiyonluğunu gösteren grafiti çizecek.

Haberin Devamı

Yaklaşık 3 hafta önce yapılan genel kurulla yeni yönetim kurulunu belirleyen Trabzon Derneği yöneticileri yapılacak şenlik hakkında bilgi verdi. Trabzon’un plaka kodunun 61 olduğunu hatırlatan Başkan İsmail Kadayıfçı, Almanya’ya işçi göçünün 61.yılında Trabzonspor’un uzun bir aradan sonra şampiyon olmasının çok güzel bir tesadüf olduğunu belirtti. Kadayıfçı, "Trabzonspor’umuzun şampiyonluğu Avrupa’da yaşayan Trabzonluları da çok motive etti. Derneğimiz yaklaşık 20 yıl önce kuruldu. Ancak yeni yönetimle daha aktif çalışmalar üreteceğiz. Bu yıl Berlin’de ilk kez bu büyük çapta bir etkinlik organize ediyoruz. Etkinliğimize sadece Trabzonluları değil, tüm Berlinlileri davet ediyoruz" dedi.

Berlin’de büyük şampiyonluk kutlaması ve aile şenliği
Başkan Kadayıfçı, bu kutlamanın bir başlangıç olduğunu ve gelecek yıl da "Kadırgalı (Yayla) Şenliği" altında geleneksel olarak etkinliklere devam edeceğini ifade etti.

Bakan Kadayıfçı, "Şenlik alanında Trabzon’un olmazsa olmazları hamsi ve horon ziyaretçilere sunulacak. Alanımızda araçlar için ücretsiz park yeri olacak. Ancak dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi ise yasak. Derneğimiz bundan sonra Trabzon kültürünü yaşatmak amacıyla yıl içinde etkinlikler düzenleyecek ve folklor kursları sunacak.

Berlin’de büyük şampiyonluk kutlaması ve aile şenliği
Trabzon Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği üyeleri (Soldan sağa)
Fikret Özcan, Fatih Turan, Ahmet Akgül, İsmail Kadayıfçı, Oğuzhan Bayrak (2. Başkan), Sümbül Biber (genel sekreter), Turhan Eryiğit

BAKMADAN GEÇME!