Aktivistlerden çakma Adidas defilesi

Güncelleme Tarihi:

Aktivistlerden çakma Adidas defilesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2023 11:18

Bu yılın moda trendlerinin yer aldığı Berlin Moda Haftası başladı. Ancak aktivist bir grubun ‘Adidas’ markasına yönelik protesto amacıyla düzenlediği defile gündeme oturdu.

Haberin Devamı

YAPILAN bir basın duyurusuyla Adidas’ın Berlin’de yeni Eş CEO’sunu tanıtmak istediği belirtildi. Medyaya gönderilen davetiye içerikli açıklamada, yeni CEO Björn Gulden’in, daha fazla sosyal ve ekolojik sorumluluk almak istediği belirtildi. Gulden’in, araştırmacı gazeteci ve sendikacı Vay Ya Nak Phoan’ı yanına aldığı kaydedildi. Phoan’ın, Adidas’ın, ayakkabılarının çoğunu ürettiği Kamboçya’dan geldiği belirtilen basın açıklaması ve davetiyelerde markanın logosu da ters basıldı. Defile için Berlin’de çılgın ve farklı moda trendlerinin sunulup satıldığı bir yerin adresi verildi. Ayrıca sergilenen koleksiyonun popçu Pharrell Williams tarafından tasarlandığı ifade edildi. Ancak yeni yönetici olarak tanıtılan ismin sahneye çıkıp yere çökmüş marketing şefinin üzerinde zafer pozu vermesiyle, davetlilerin çoğu bunun gerçek Adidas defilesi olmadığını anladı. Eylemin arkasında, çalışanların mağduriyetine dikkati çekmek isteyen aktivist grup ‘Yes Men’ olduğu öğrenildi. ‘Yes Men’ kurucusu Mike Bonnano, daha önce Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, Adidas tedarikçilerinin 11 milyon Euro’luk ücretlerinin Kamboçya’da hâlâ ödenmediğini belirtmişti.

Aktivistlerden çakma Adidas defilesi
Birçok davetlinin, bunun Adidas’ın başarılı bir PR kampanyası olduğuna inandığı belirtilirken, aktivistler yaptıkları eylemin başarılı olduğunu kaydetti ve “Bizim için şimdiye kadar yaptığımız en iyi eylemdi. Bir şeyleri değiştirmek istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. Bir başka eylemde ise hayvan hakları örgütü Peta’nın aktivistleri Berlin Moda Haftası sırasında “Tüyler moda değildir” yazılı pankartlar açarak protesto etti.
Aktivistlerden çakma Adidas defilesi
EĞLENCELİ VE CANLI
Öte yandan moda eleştirmenleri Berlin Moda Haftası’nı yorumladı. Eleştirmenlere göre bu yıl trendler eğlenceli ve canlı; Oversize elbiseler, ceketler ve benzerlerinin yanı sıra göz alıcı renkler iyi bir ruh hali ve heyecan verici görünümler yaratan tasarımlar dikkati çekiyor. Yorumcular, bu yeni trendlerin günlük hayatta da giyilebiliyor olmasının büyük avantaj olduğunu belirtiyor. Büyük boy bir elbise, (deri) taytlar ve botların 2023’ün trendi olduğu kaydedildi. Büyük boy bir kışlık mont da bu sezon trendleri arasında yer alıyor. Parlak bir renge sahip olan bol bir palto, rahat olmasının yanı sıra göz alıcı bir etki yaratıyor.
Aktivistlerden çakma Adidas defilesi

BAKMADAN GEÇME!