Berlin bir değerini kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Berlin bir değerini kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 12:26

Berlin’de müzik dünyasının yakından tanıdığı sanatçılarından Bülent Tezcanlı, tatil için gittiği Türkiye’de hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

1980’li yıllardan bu yana Berlin’de tiyatro ve çeşitli müzik etkinliklerinin en bilinen ismi olan Bülent Tezcanlı’nın amansız hastalığa yakalandığı öğrenildi. Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç eden ailesiyle birlikte Kırklareli’nde büyüyen Tezcan, 1970’li yıllarda turist olarak Batı Berlin’e geldi. O dönemler Berlin’de meşhur olan meyhane ve eğlence mekanlarında çalıştı.
Berlin’de yaşayan tiyatro yönetmeni ve yazar Yalçın Baykul, birlikte çalışmalar yürüttüğü Bülent Tezcanlı’nın, 1980’li yılların başında kurulan Schaubühne’deki Türk Tiyatrosu’nda da görev aldığını söyledi. Tezcanlı’nın kimi zaman müzisyen kimi zaman ise oyunlarda küçük roller üstlendiğini belirten yakın dostu ve çalışma arkadaşı Baykul, Bülent Tezcanlı’nın, Ayla Algan, Şener Şen, Tuncel Kurtiz, Kerim Afşar, Macit Koper, Başar Sabuncu gibi ünlü isimlerle birlikte çalıştığını kaydetti. Bülent Tezcanlı’nın müzisyen olan ağabeyi Metin Tezcanlı’nın da yaklaşık 20 gün önce vefat ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Berlin bir değerini kaybetti

BAKMADAN GEÇME!