Gurbetçi aileye dehşeti yaşattılar

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçi aileye dehşeti yaşattılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2019 11:17

Avusturya’dan tatil için gittikleri memleketleri Kahramanmaraş’ta piknik yapan Koyuyeşil ailesi, oturdukları çardağın kırılması nedeniyle işletme sahiplerinin saldırısına uğradı. Olayda gurbetçi aileden aralarında çocukların da olduğu 12 kişi, tesis çalışanlarından ise 4 kişi yaralandı. Gözaltına alınan tesis çalışanlarından 12 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

GURBETÇİ Koyuyeşil ailesi, Kahramanmaraş-Göksun karayolu üzerinde bulunan Fırnız mevkiinde bulunan dinlenme tesislerinden birine pikniğe gitti. İddiaya göre piknikte ailenin oturduğu çardak kırılınca işletme sahipleri aileye saldırdı. Olayda, Ejder Kaan Koyuyeşil (1), Amine Rüveysa Koyuyeşil (1), Muradiye Koyuyeşil (35), Elif Yıldırım (30), Hasan Hüseyin Koyuyeşil (9), Yiğit Berk Koyuyeşil (6), Erkan Koyuyeşil (33), Tahir Bilal Koyuyeşil, Özkan Koyuyeşil (35), Hakan Koyuyeşil (34), Emre Koyuyeşil (17) ve Hasan Koyuyeşil (60) yaralanırken, ailenin bulunduğu bir otomobil ile bir minibüsün de camları kırıldı. Yaralılar kendi imkanlarıyla hastaneye giderken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Olayla ilgili 12 kişi gözaltına alındı. Yaralılardan Özkan Koyuyeşil ve Hakan Koyuyeşil’in kafasına dikiş atılırken, Tahir Bilal Koyuyeşil’in de kolu kırıldı.

Gurbetçi aileye dehşeti yaşattılar
‘ÇOCUKLARA DA SALDIRDILAR’
Gurbetçilerden Özkan Koyuyeşil ile Tahir Bilal Koyuyeşil, olayın ardından yaşadıklarını böyle anlattı: “Her şey çardağın kırılmasıyla başladı. Tesisin sahibi gelip küfür edince biz de ‘Neden küfür ediyorsun’ diye çıkıştık. Bir anda saldırıya uğradık. Toplam 20-25 kişi oldular. Ellerinde bıçaklar, satırlar. Biz daha sonra çocukları uzaklaştırmak için arabalara girdik. Çünkü çocuklara da saldırıyorlardı, alıp alıp fırlatıyorlardı. Çıkışa doğru giderken güvenlikçi kapıyı kapatmış. Orada bizi beklediler, arkadan babamlar da geldi. Ellerinde silah hariç her şey vardı. ‘Buradan bunların ölüsü çıkacak, Bunlar burada tabuta girecek’ diye öyle bir bağırıyorlardı ki, bildiğiniz gibi değil. Ondan sonra başladılar arabaları parçalamaya.”
Gurbetçi aileye dehşeti yaşattılar
‘KENDİ KIZLARINI DA DÖVDÜ’
“Hepsi ellerindeki et kesme satırlarıyla saldırdılar. Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Çocuğum kendi kendine sayıklıyor artık, kız çocuğumu eve gönderdim sakinleşsin, uyusun diye. Benim başıma taşla, odunla vurdular. Kafamı çekmeseydim satırın ucu geliyordu. Arkamdan bir tanesi bıçağı sokarken babam elinden alıyor bıçağı. ‘Polisim ben, sakin olun’ diyen bir kişi telefon açmış, 10 kişi daha geldi. Hepsi bize saldırdı. Arabaların hali ortada. Taşla, sopalarla saldırdılar. ‘Hepiniz burada öleceksiniz’ dediler. Oranın sahibi silahını almaya gitti, kızlar kapıyı açmıyor diye kızlarını dövdü.”
Gurbetçi aileye dehşeti yaşattılar
‘BUNLARI HİÇBİR İNSAN YAPMAZ’
Olayı yara almadan atlatan Özkan Koyuyeşil’in eşi Elif Koyuyeşil de camları kırılan araçları göstererek, “Bunları hiçbir insan yapmaz. Biz yurt dışından buraya tatile geldik, vahşi insanlar değiliz. Çocuklarımızla bayram pikniğine gittik. Çardak devrildi diye suçumuz ne bizim. Oğluma satırla vurmak isterken eltim oğlumu çekince kapıya isabet etti. Yoksa şimdi oğlum öldü diye ağlıyordum” dedi.

Haberin Devamı

ÇALIŞANLAR DA AİLEYİ SUÇLADI
Olayla ilgili soruşturma devam ederken, tesis çalışanlarının da ifadesi ortaya çıktı. Çalışanlar, bayram nedeniyle kapalı olduklarını ancak ailenin ısrarı üzerine piknik yapmalarına izin verdiklerini söyledi. Piknik sırasında aileden bazı kişilerin havuzdan balık tutmak istediğini, daha sonra bir kadının kaybolan yüzüğünü bulmak için diğer aile üyelerinin de çardağa çıktığını belirten çalışanlar, “Bu sırada çardak çöktü ve daha sonra tartışma çıktı. Tartışma sırasında ailenin erkekleri ‘Sizi burada öldüreceğiz, burayı başınıza yıkacağız’ diyerek saldırdılar” dediği öğrenildi. 12 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

BAKMADAN GEÇME!