Thomas Haessler: “Bu karar Berlin’de amatör futbolu öldürür”

Güncelleme Tarihi:

Thomas Haessler: “Bu karar Berlin’de amatör futbolu öldürür”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2020 09:37

Kovid-19 salgını nedeniyle futbola önce ara verildi. Sonra seyircisiz oynanmaya başlandı. Az sayıda seyircinin maçı alınması tartışılırken, Berlin Eyalet Futbol Federasyonu beklenmedik bir adım atarak Berlinliga hariç tüm amatör takımların sezonun ikinci yarısındaki maçlarını oynatmama kararı aldı.

Haberin Devamı

BERLİN Eyalet Futbol Federasyonu (BFV) aldığı kararla, 2020-2021 Sezonu’nun ikinci yarı maçlarını oynatmayacak. Kovid-19 salgını nedeniyle hijyen kurallarını yerine getirmenin zorluğunu ve kulüplerin maddi durumunu gözönünde tutan federasyon, bu haftasonu başlayacak amatör liglerde sadece sezonun ilk yarı maçlarını oynatacak. Kararda, 6. lig olarak bilinen Berlinliga ise istisna tutulacak. 6. Lig maçlarında sezonun tümü oynanacak.

Thomas Haessler: “Bu karar Berlin’de amatör futbolu öldürür”
Kimi takımlar alınan kararı büyük hata olarak görüyor. Bir zamanlar Alman milli takımının yıldızı olan, şimdilerde ise 7. lig ekiplerinden Preussen’ı çalıştıran Thomas Haessler “Bu karar Berlin’de amatör futbolu öldürür” değerlendirmesinde bulundu. Eski ünlü yıldız “Eğer liglerin ikinci yarısı oynamayacaksa ben futbolcularıma nasıl haftada dört antrenman yaptırabilirim” dedi.

Haberin Devamı

BFV Başkanı Bernd Schulz ise aldıkları karardan kendilerinin de memnun olmadığını ancak, karşılaşmalara seyircinin gelmediğini, kulüplerin sponsor bulmakta zorluk çektiğini belirterek zorunlu olarak böylesi bir adım attıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!