Belçika'da Türk camisine saldırı

Güncelleme Tarihi:

Belçikada Türk camisine saldırı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 15:41

Belçika'nın Charlorie şehrindeki Belçika Diyanet Vakfına bağlı Alaaddin Cami'sinin avlusuna kimliği belirsiz kişiler girerek Belçika ve Türk bayraklarını indirdi ve Caminin camları kırıldı. Olayla ilgili Polis soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Belçika'da Türk camisine düzenlenen saldırıyı Belçika Diyanet Vakfı kınadı. Belçika Diyanet Vakfı Basın sözcüsü Çoşkun Beyazgül şunları söyledi:

"Geçtiğimiz gece Marchienne-au-Pont Alaaddin Camiine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırı düzenlenmiş olmasından dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Avrupa'nın göbeğinde yapılmış olan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şu günlerde Avrupa'nın boğuştuğu ekonomik krizin toplumda sosyal bir krize dönüşmemesi ve bu tarz olayların tekrarlanmaması için gerekli her türlü adımın atılmasını önemli buluyoruz. Norveçte meydana gelen ve yürekleri dağlayan saldırıların yaygınlaşma ihtimalinden endişe duyarak yetkililerden gerekli önlem ve tedbirlerin alınmasını bekliyoruz"

TÜRK VE BELÇİKA BAYRAKLARI YIRTILMIŞ
Gece yarısı meydana gelen olayda yaşananları Charlorie Marchien-au-Pont Alaaddin Cami yetkililerinden Muhammet Karaosman şöyle anlattı:

"Ben gece sesleri duydum ışığı yakıp dışarı çıktığımda bir ambulans sesi vardı ve bunla birlikte Caminin yanından bir arabanın uzaklaştığını gördüm. Caminin hemen yanında olduğum için Camiye gidip baktım Türk ve Belçika bayrağı yerde yırtılmış şekilde gördüm ve caminin bazı camları kırılmıştı. Bayrak direkleri yamultulmuş, biri iyice aşağı doğru kırılmıştı. Sanırım ambulans sesini polis sreni sanarak kaçtılar. Hemen polisi aradım ve polis gelerek tutanak tuttu."

Görgü tanıklarından Zeki Doğan "Bu büyük bir hakarettir. Burada zaman, zaman Camilere çirkin saldırılar oluyor, bir defasında da Faslıların camisine Domuz resmi koymuşlardı. Bu saldırılara önlemler alınması gerekmektedir" dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!