Belçika'da imam tartışmaları

Güncelleme Tarihi:

Belçikada imam tartışmaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 14:14

Federe yapılı Belçika’nın Flaman Parlamentosu’nda, aşırı sağ Flaman Menfaati (Vlaams Belang) partisinden milletvekilleriyle Türk asıllı Sosyalist Fatma Pehlivan arasında İslam tartışması yaşandı.

Haberin Devamı

Ülke nüfusunun yüzde 60’ının yaşadığı Flaman bölgesinin parlamentosunda söz alarak 2003 yılında alınan karara rağmen üniversiteler bünyesinden Müslüman din görevlisi yetiştirme programları başlatılmamasını eleştiren Flaman Sosyalist milletvekilleri Pehlivan ve Ludo Sannen, Flaman Menfaati milletvekillerinin tepkisiyle karşılaştı.

Flaman Menfaati üyesi Wim Wienen, İslam’ın Belçika’da yerinin olmadığını savunarak, "Belçika üniversitelerinin kadınları ikinci sınıf gören bir dine hizmet edecek görevli yetiştirme önerisini anlayamadıklarını" söyledi.

Bunun üzerine Pehlivan söz alarak Wienen’e, "Söyledikleriniz doğru olsaydı ben burada olmazdım. Ben de Müslüman bir bayanım" cevabını verdi.

Pehlivan, Belçika’da İslamın resmen tanınmasına rağmen Müslüman din adamı yetiştirilmemesinin sorunlara neden olduğunu belirtti. Bu durumda Türkiye gibi ülkelerden geçici görevlendirmeyle gelen imamlar ve din görevlilerinin dil sorunuyla karşılaştıklarını ve Belçika toplumunu tanımak için zaman kaybettiklerini anlatan Pehlivan, Belçika üniversitelerinde yetiştirilecek Müslüman din görevlilerinin önemli bir boşluğu dolduracağını vurguladı.

2003 yılında kabul edilen Belçika üniversitelerinde akademik düzeyde Müslüman din görevlisi yetiştirilmesi önergesine Flaman Sosyalistler ve Liberaller destek vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!