Belçika'da dolandırıcılık iddiaları

Güncelleme Tarihi:

Belçikada dolandırıcılık iddiaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2009 10:25

Antalya’da apartman daireleri satın almak için giriştikleri proje çerçevesinde dolandırıldıklarını ileri süren 400 kadar Belçikalı, Hasselt kentinde bir toplantı düzenleyerek izleyebilecekleri adli yolları değerlendirdiler.

Haberin Devamı

Ülke basınında son günlerde geniş olarak yansıtılan iddialara göre, yüzlerce Belçikalı, 2006 yılında başlatılan projelerle, Antalya’da daireler satın almak üzere sözleşmeler imzaladı ve paralar ödedi.

Belçika’nın ünlü milli tenisçilerinden Sabine Appelmans, bir emlak şirketinin yürüttüğü projeye sponsorluk yaptı. Appelmans, bugünlerde yaptığı açıklamalarda, kendisinin de aldatıldığını, dolandırıldığını ve suiistimale uğradığını ifade ediyor.

Limburg bölgesinde faaliyet gösteren söz konusu emlak şirketinin bazı apartmanları aynı anda birkaç kişiye sattığı, inşaatların bitirilmediği, teslimatların yapılmadığı ve şirketin iflasının söz konusu olduğu ileri sürülüyor.

Hasselt’teki toplantıya katılan Belçikalılar, Türk ve Belçika tabiyetleri olan bir şahsa ait firma ile bu firmanın Belçika’daki temsilcileri olan iki şirketten söz ederek, 3 ayrı site projesinin kendilerine sunulduğunu anlattılar.

Söz konusu projelere 50’şer bin Euro ödeyerek katılan Belçikalılar, ilk proje kapsamında inşa edilen dairelerin aynı anda birkaç kişiye satıldığını, diğer iki projede ise sözü edilen sitelerin yapımına başlanmadığını, toplam 20 milyon Euro’luk bir dolandırıcılık olduğunu söylediler.

Roger Vanwinkel isimli bir Belçikalı, projelere katılarak toplam 10 daire için 550 bin Euro ödediğini, kendisine verilen sözlerin tutulmadığını, tapuları alamadığını ve parasının iade edilmediğini öne sürdü.

Dolandırıldığını ileri süren Belçikalılar arasında yer alan Federal Polis komiseri Rudi Van Poele, pazarlanan sitede aldığı dairenin tapusunun kendisine teslim edildiğini, ancak bu dairenin başka bir şahsa daha satıldığının ortaya çıktığını anlattı.

Rudi Van Poele, dolandırıcılık olayının Avrupa Parlamentosu ve AB’nin genişlemeden sorumlu komiseri Olli Rehn’e iletildiğini, Belçika Dışişileri Bakanı Karel De Gucht’e ve Belçika’nın İstanbul Başkonsolosluğuna mektup yazılarak şikayetlerin iletildiğini, Türkiye’de ve Belçika’da çeşitli hukuk işlemlerinin başlatıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!