Belçika kralına tepkiler artıyor

Güncelleme Tarihi:

Belçika kralına tepkiler artıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 12:36

Askeri uçak ile 10 günlüğüne Endonezya’ya tatile giden Belçika Kraliyet Ailesi ülkesinde tepki çekti.

Haberin Devamı

Cumartesi günü askeri uçakla Endonezya’ya giden Kral Filip ve Kraliçe Mathilde'nin 10 günlük tatili, ülkede tartışmalara sebep oldu. Kamu Hizmetleri Genel Merkezi Sendikası (ACOD/CGSP) Sözcüsü Luc Maes, “Savunma Bakanlığı krizden dolayı ciddi tasarruflarda bulunuyor. Her harcanılan kuruşun hesabı yapılırken, Belçika Kraliyet Ailesi askeri uçakla tatile gidiyor” diyerek tepkisini dile getirdi. Maes, gelecek beş yıl içinde 1,5 milyar Euro tasarrufta bulunduklarını ve tatil için böyle bir israfın doğru olmadığını savundu.

Sendikanın eleştirisi üzerine Kraliyet Ailesi’nin bu tutumu Federal Meclise taşındı. Belçika Federal Meclisi Savunma Komisyonu’nda Yeni Flaman İttifakı (N-VA), Flaman Hristiyan Demokratlar (CD&V) ve Flaman Liberaller’ın (Open Vld) parti mensupları kraliyet ailesinin bundan sonra tatil masraflarını kendi bütçelerinden karşılamasını istediler. ACOD Sendikasının vermiş olduğu bilgilere göre askeri uçağın 10 günlük masrafı 200 bin Euro.

Belçika Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tony Langone ise 2015 yılından itibaren kraliyet ailesi içi yapılan uçuşların yüzde 40 oranında azaltılacağını ifade etti.

Geçtiğimiz yaz Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda önemli bir başarı elde eden Belçika Milli Takımı’nı desteklemek üzere Kraliyet Ailesi yine askeri uçak kullanmıştı.

O zaman da askeri uçağın masrafı toplam 500 bin Euro’yu bulmuş ve ciddi tepkilere neden olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!