Bebeğini göremedi

Güncelleme Tarihi:

Bebeğini göremedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 00:00

Öğrenci olarak geldiği Londra’da kebapçılık yapan ‘Tombik Usta’ Murat Alaboğaz, karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede öldü. Türkiye’deki eşi ise Alaboğaz’ın ölümünden iki gün sonra bir kız bebek dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

Yakınları Murat Bağlan ve Salman Ganidağlı’nın verdiği bilgiye göre Murat Alaboğaz (31), karın ağrısı şikayetiyle 9 Şubat’ta Edmonton’daki

Bebeğini göremedi
North Middlesex Hastanesi’ne gitti. Pankreas iltihabı teşhisi konulan ve tedavi edilen Alaboğaz, 13 Şubat’ta taburcu edildi. Ancak şikayetleri devam edince 16 Şubat gecesi ambulansla tekrar aynı hastanenin acil servisine götürüldü.
Burada yaklaşık 18 saat resepsiyonda bekletildi. Acile alındıktan sonra da yatak olmadığı için 12 saat acı içinde bekledi. Sağlık durumu kötüleşince yoğun bakıma alındı ama 18 Şubat günü öğle saatlerinde öldü. Türkiye’de bulunan Murat Alaboğaz’nın hamile eşi de 20 Şubat cuma günü akşam saatlerinde doğum yaptı. Kız bebeğe İlkay adı verildi.

TÜRKİYE’DE DEFNEDİLECEK

Kahramanmaraş doğumlu Murat Alaboğaz, öğrenci olarak sekiz yıl önce İngiltere’ye gelmişti. Ankara Anlaşması’nın Türklere tanıdığı ayrıcalıktan yararlanmış ve Tombik Ocakbaşı Restaurant adıyla bir kebapçı açmıştı. ‘Tombik Usta’ olarak da tanınan Alaboğaz, dört yıl önce Türkiye’de evlenmişti.
Süleymaniye Cami’de bugün öğle sonrası kılınacak cenaze namazı ardından Murat Alaboğaz’ın cenazesi, memleketi olan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde toprağa verilmek üzere Türkiye’ye götürülecek.

Bebeğini göremedi


İTSEB İNCELEME BAŞLATTI

İngiltere Türkiye Sağlık Elemanları Derneği (İTSEB) Başkanı Dr. Ali Demirbağ, Alaboğaz ailesini ziyaret edip olayla ilgili bilgi aldı. Dr. Demirbağ, daha sonra hastane yetkilileriyle görüştü. Demirbağ, konuyu ITSEB olarak ayrıntılı olarak inceleyeceklerini ve kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

MİLLETVEKİLİ ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ

Bir süre önce apandisiti patladığı için North Middlesex Hastanesi’nin acil servisine giden Enfield Southgate milletvekili David Burrowes, acil serviste tam 12 saat bir sedyede bekletildiğini ve yetersiz hizmet nedeniyle ölüm tehlikesi atlattığını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!