‘BBBwelcome’la projeni hayata geçir

Güncelleme Tarihi:

‘BBBwelcome’la projeni hayata geçir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2022 13:01

BürgschaftsBank Berlin (Teminat Bankası) ve bankanın gönüllü elçisi Ekstrategy Şirketi Genel Müdürü, Yatırım Danışmanı Emre Kiraz’ın birlikte organize ettiği ‘Türk İşverenler Toplantısı’nın dördüncüsü gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

TOPLANTIDA, BürgschaftsBank Berlin’in finansman destek programları ‘BBBwelcome’ ve ‘BBBsocial’ tanıtıldı. Toplantının açılış konuşmasını Emre Kiraz yaptı. Ardından BürgschaftsBank Genel Müdürü Peter Straub, bankanın sunduğu iki yeni programı tanıttı. Yaklaşık 30 girişimcinin katıldığı toplantıda Getir Franchise Bölümü Menajeri Levent İşli ve İşbank Berlin Şube Müdürü Altan Terzioğlu da hazır bulundu. BürgschaftsBank Berlin, yeni yatırımları için kredi bulmakta zorluk çeken girişimcilere, bir anlamda kefil olarak kredi almasını sağlıyor. Bankanın iki yeni destek programı AB üyesi olmayan ülkelerden gelen girişimcilerle ve kamu yararına faaliyet gösteren derneklere de finansman imkânı tanıyor. ‘BBBwelcome’ finansman programı, özellikle Türkiye’den sonradan gelenlere ve girişim fikri için yeterli finansmanı olmayanlara fırsat sunuyor.

‘BBBwelcome’la projeni hayata geçir
FARKLI ALTERNATİFLER VAR
Girişimcilerin sorularına da yanıt veren Emre Kiraz, bankanın bu iki yeni programı arasında en dikkat çekenin ‘BBBwelcome’ programının olduğunu söyledi. Son yıllarda Türkiye’den de çok sayıda insanın çalışmak amacıyla Berlin’e gelerek yerleştiğini hatırlatan Kiraz, “Bir kısmı iş bularak geldi ancak önemli bir bölümü de yeni bir hayat kurmak istediği için burada. Aralarında girişimci olarak iş hayatına adım atmak isteyenler var. Ancak fikirleri ve projeleri için yeterli finansmana sahip olmadıkları için bunu gerçekleştiremiyorlar. ‘BBBwelcome’ onların projelerinin hayata geçmesine imkân tanıyor” dedi.
BürgschaftsBank Genel Müdürü Peter Straub ise girişimcilere desteğin farklı alternatifleri olduğunu belirtti. Zaman zaman kredi sağlayarak zaman zaman ise projeye ortaklık yaparak destek verildiğini söyledi. Straub, ‘BBBWelcome’ finans destek programının, mülteciler için de geçerli olduğunu ifade ederken, uygulamanın Almanya genelinde bir ilk olduğunu vurguladı. BürgschaftsBank Berlin, ayrıca şirket satın almalarda da finans desteği sağlıyor.

Haberin Devamı

BBBWelcome’ DESTEĞİNİN HEDEFİ
* AB vatandaşı olmayanlar ve mültecilerin ve AB üyesi olmayanların girişimcilik projelerinin finansmana erişiminin kolaylaştırılması.
* Mültecilerin ve AB vatandaşı olmayanların entegrasyonunun teşvik edilmesi.
* Rekabet gücünün artırılması ve Berlin ekonomisinin çeşitliliği.
* Kapsayıcı bir işletmenin gelecekte uygulanabilirliği.

‘BBBwelcome’la projeni hayata geçir
KİMLER FAYDALANABİLİR
* Serbest meslek mensupları.
* Mültecilerin veya AB vatandaşı olmayanların ana kurucu olduğu küçük ve orta ölçekli işletmeler.
* Her durumda daimi bir kuruluş ve/veya finansman yeri Berlin olmalı.
‘BBBwelcome’la projeni hayata geçir
NELER DESTEKLENİYOR?
* İşletme kaynaklarının, makinelerin, üretim hatlarının finansmanı, üretim hatları, araç filosu vb.
* Start-up’lar.
* Şirket devralmaları.
* Modernizasyon, genişleme ve yenileme yatırımları.
* Yeni pazarlara genişleme.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!