Bazı tedbirler kaygı veriyor

Güncelleme Tarihi:

Bazı tedbirler kaygı veriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 15:20

Suat Arı, yeni protokol göçmenler açısından kaygı verici dedi.

Haberin Devamı

Eğitimde temel bursun kaldırılarak yerine sosyal borçlanma olarak adlandırılan kredi sisteminin getirilmek istenmesinin ciddi sorunlar yaratabileceğine vurgu yapan Arı, “Bu durum eğitimde fırsat eşitliği ilkesini tamamen olmasa da kısmen ortadan kaldıracaktır.

Özellikle dar gelirli göçmen ailelerden gelen gençler için bunun oldukça olumsuz sonuçları olacaktır. Kredi sistemi gençlerin büyük bir borçla hayata atılmalarına sebep olabileceği gibi, kendilerini çok yönlü geliştirmelerine de engel olacaktır” ifadesini kullandı. Arı, yeni hükümetin sağlık alanındaki palanlarının da kaygı verici olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

“Bütün yükün orta sınıfa yükleneceği düşünülmektedir. Bu da hem üretime, hem de aileye ek gelir sağlamak için çalışan eşlerin çalışmamayı tercih etmesine sebep olacaktır. Orta sınıfı etkileyecek bir başka plan da ipotek faizlerinin gelirden düşürülmesinin sınırlandırılmasıdır. Protokolde telafi olarak gelir vergisi oranlarının düşürüleceği belirtilmektedir, ancak bu ipotek yükünü telafi etmeye yeterli olmayacaktır.”

Ülkeye yeni yerleşenlerin toplum için artı değerlerinin göz ardı edildiğine dikkati çeken Arı, “Protokolde ne ayırımcılıktan, ne de ırkçılıktan söz edilmektedir. Halbuki islamofobi ve ona bağlı bir takım ayrımcı ve ırkçı uygulamalara her gün rastlamaktayız. Protokolde yine problem merkezli politikalar tercih edilip, popülizme tevessül edilmektedir. UETD Hollanda problem temelli politika yerine potansiyel temelli politikaların başarılı olacağına inanmaktadır. Üstelik problem temelli politikalar yeterince denenmiştir” ifadesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!