Bayram bereketi

Güncelleme Tarihi:

Bayram bereketi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2008 15:09

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hazırlıklar hızlandı. Takım elbise satan mağazalar, berberler ve uçak bileti satan bayiler işlerinin açıldığını söylediler. Bankalarda ise havale kuyrukları oluştu.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı'nın yaklaşması esnafın yüzünü güldürdü. Takım elbise satan mağazalarda, kuaförlerde ve uçak bileti satan bayilerde hareket var. Frankfurt'ta Türk esnafın yoğun olduğu Münchener Caddesi üzerinde erkek ve çocuk giyimi satan Neco firması çalışanlarından Mücella Şengül, kurban bayramı nedeniyle erkek ve çocuk takım elbise talebinde artış olduğunu söyledi. Şengönül, erkek takım elbise fiyatlarının 140 Euro civarında, çocuk takım elbiselerinin ise 60 Euro civarında olduğunu söyledi.

Münchner Caddesinde, "Altın makas" kuaför dükkanını sahibi Fatih Atlı, yaklaşan bayram nedeniyle işlerinin sabahın erken saatlerinden itibaren arttığını belirterek, "Akşam saatlerine kadar arkadaşlarım, Adem Ayar, Bülent Yıldırım, Saber Lafi ve Can Geçgil ile birlikte çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bayramda düzenli görünmek için özen gösteriyorlar" dedi.

Türkiye'ye akın var

Münchner Caddesi'nin emektarlarından olan Ertuğrul Reise'nin sahibi Aydın Erönal ise bayramı Türkiye'de geçirmek isteyenlerin sayılarının bir hayli yoğun olduğunu belirterek, "Bir de noel ve yılbaşı tatilini birleştirerek Türkiye'de tatillerini geçirmek isteyenleri sayarsanız, bu ay sonuna kadar Türkiye'ye akın var. İstanbul gidiş geliş şu anda 250 Euro civarında. Fiyat 300 Euro'ya çıkacak. Vatandaşlarımız bayram ve yılbaşını ellerinden geldiği kadar memleketlerinde akrabalarının yanlarında geçirmek istiyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!