Bayern Münih ve Dortmund puan kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Bayern Münih ve Dortmund puan kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 11:35

Bayern Münih'in berabere kaldığı hafta Dortmund yenildi. Paderborn, Hannover'i 2-0 yendiği maçta Stoppelkamp akıllardan uzun süre çıkmayacak bir gol attı. 82 metreden vurduğu topu filelerle buluşturarak, Bundesliga'da en uzak mesafede gol futbolcu olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Bundesliga'da 2014-2015 sezonunu dördüncü haftası unutulmayacak bir gole sahne oldu. Paderborn'lu Stoppelkamp tam 82 metreden gol atarak tarihe geçti. Bundesliga tarihinde şimdiye kadar böylesi uzak bir mesafede gol atan futbolcu yoktu.

PADERBORN KAZANIYOR

Volkan Bulut'un yardımcı antrenörlüğünü yaptığı, Mahir Sağlık ile Süleyman Koç'un da formasını giydiği Bundesliga'nın yeni takımı Paderborn, mütevazi kadrosuyla puanları toplamayı sürdürüyor. Sahasında konuk ettiği Hannover'i 2-0 yenen Paderborn, dört maç sonunda sekiz puana ulaştı. Hannover maçında sakatlığı süren mahir oynamazken, Süleyman Koç 79 dakika sahada kaldı. Paderborn, teknik direktörlüğünü Tayfun Korkut'un yaptığı Hannover karşısında ilk golü 71. dakikada Kachunga ile buldu.

TARİHİ GOL

Maçın uzatma dakikalarının oynandığı sırada ise Bundesliga tarihine geçen bir gol attı Paderborn. 90 +3. dakikada Hannover korner atışı kazandı. Kaleci Zieler de rakip cezaalanına gönderen Hannover, sadece bir kişiyi orta sahada bıraktı. Kullanılan korner atışını Paderborn defansı cezaalanı dışına çıkardı. Burada topla buluşan Stoppelkamp, önündeki seken topa sert vurdu. Top havadan süzülerek Hannover cezaalanının önüne düştü. Buradan da sekerek boş kaleye girdi. Stoppelkamp'ın bu golü uzun süre akıllarda çıkmayacak. Maçı 2-0 kazanan Paderborn, puan cetvelinde Bayern Münih, Dortmund, Wolfsburg ve Schalke gibi milyonluk yıldızları kadrosunda bulunduran ekiplerin önüne geçti.

BAYERN TAKILDI

Ligde bu sezon teknik direktörü gönderen ilk takım olan Hamburg, Bayern Münih'i ağırladı. 57 bin seyircinin izlediği karşılaşma 0-0 golsüz bitti. Geride kalan dört haftada ligde gol atamayan tek takım olan Hamburg, puanını ikiye yükseltti. Hamburg'da Tolgay Arslan 67. dakikada oyundan çıktı. B. Münih ise bu sonuçla dört hafta sonunda dört puan kaybetti. Bundesliga'da Stuttgart'ta kan kaybı sürüyor. Sahasında Hoffenheim'a 2-0 yenilen Stuttgart, ligde en az puan toplayan takım. Dört hafta sonunda sadece bir puan alan Stuttgart, son sırada bulunuyor.

BOL GOL BOL KART

Schalke ile Frankfurt arasında oynanan maç bol gollü ve bol kırmızı kartlı geçti. Karşılıklı atılan gollerle 2-2 berabere biten maçta Hakem Markus Schmidt altı kez sarı, üç kez de kırmızı kartına başvurdu. Schmidt, maçta Schalke'den Boateng ve Draxler'i, Frankfurt'tan ise Medojevic'i kırmızı kartla oyundan attı. Halil Altıntop'un 90 dakika oynadığı maçta, Augsburg W. Bremen'i sahasında 4-2 yendi. Karşılaşmada iki takım da birer penaltı golü attı.

DORTMUND YENİLDİ

Dortmund, konuk olduğu Mainz'dan eli boş döndü. Maçı 2-0 kaybeden Dortmund, dört karşılaşma sonunda ikinci yenilgisi aldı. Maç 1-0 devam ederken 70. dakikada Dortmund'dan Immobile penaltı atışından yararlanamadı. 74. dakikada da ise Ginter kendi kalesine gol attı: 0-2. Maçta gol atan Okazaki gol sayını dörde çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!