Bayern Münih şokta!

Güncelleme Tarihi:

Bayern Münih şokta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2023 11:53

Almanya’da Süper Kupa’nın sahibi Bayern Münih’i 3-0 yenen RB Leipzig oldu.

Haberin Devamı

Almanya'da Süper Kupa'nın sahibi Bayern Münih'i 3-0 yenen RB Leipzig oldu. Almanya Bundesliga'da geçen sezon şampiyon olan Bayern Münih ile Almanya Kupası'nı kazanan Leipzig Münih’teki Allianz Arena’da karşılaştı.

Bayern Münih şokta

Karşılaşmaya hızlı başlayan Leipzig, 3. dakikada Dani Olmo’nun golüyle 1-0 öne geçerken, 44. dakikada aynı oyuncuyla fileleri bir kez daha havalandırdı ve ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Leipzig 67. dakikada Bayern Münihli futbolcu Noussair Mazraoui’nin ceza sahasında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kazandı. Dani Olmo’nun penaltı atışını gole çevirmesiyle konuk ekip skoru 3-0 yaptı.
Karşılaşmada başka gol olmayınca Leipzig müsabakan 3-0 galip ayrıldı ve sezonun ilk kupasını kazandı.
Bayern Münih şokta
Red Bull Leipzig böylelikle tarihinde ilk kez Süper Kupa’yı müzesine götürmüş oldu. Tarihinde 10 kez bu kupayı müzesine götüren Bayern ise 7. kez Süper Kupa finalini kaybetmiş oldu.
Bayern Münih şokta

Fenerbahçe’nin eski oyuncularından Güney Koreli stoper Kim Min-Jae'nin yanı sıra transferi bugün açıklanan İngiliz forvet Harry Kane bu maçta ilk kez Bayern Münih forması giydi. Kim Min-Jae 46. dakikada, Kane de 64. dakikada oyuna dahil oldu.
Bayern Münih şokta

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!